L’Ajuntament de Begues rebaixa els preus públics de la piscina municipal

Divendres, 12 de gener de 2018 a les 09:00

Amb l’inici de l’any entraran en vigor els nous preus públics de l’equipament, que inclou baixades de preu, descomptes i bonificacions socials. La mesura respon al compromís de fer més assequible el servei que ja va anunciar el govern municipal en assumir la gestió de l’equipament.

Quan encara no fa ni un any l’Ajuntament de Begues va recuperar la gestió de la Piscina Municipal ja va posar de manifest la seva voluntat de treballar en un doble objectiu: millorar l’estat de la instal·lació i estudiar una rebaixa dels seus preus públics. En el primer dels objectius s’hi ha estat treballant intensament durant 2017, arribant a invertir fins a 155.000 euros entre març i desembre. En la primera fase s’hi van realitzar actuacions de manteniment urgents, reparació i millora d’espais i instal·lacions després d’haver pogut constatar l’estat en què es trobava l’equipament després d’anys de gestió externa.

La inversió també s’ha notat en maquinària, amb la renovació d’equips al servei de la pràctica esportiva i física, així com en tot allò relacionat amb instal·lacions i elements de serveis. De fet, en els darrers mesos ha augmentat el nivell de satisfacció de les persones usuàries tal i com posa de manifest el regidor d’Esports, Jordi Montaña: “els mateixos usuaris ens comenten que el canvi s’ha notat en positiu, alhora que ens continuen traslladant suggeriments i propostes de millora que recollim de bon grat”. De fet, en aquests mesos ha augmentat el nombre de matrícules a l’entorn d’un 10%.

El pla d’inversions, però, no s’atura, i aquest 2018 també es posaran en marxa noves actuacions de millora, algunes de ja planificades a finals de 2017, i d’altres recollides en el pressupost municipal de 2018 que va ser aprovat en fase inicial al desembre i tot just aquests dies es troba en període d’exposició pública. En aquest sentit s’invertirà en una nova pista de pàdel, s’adquirirà maquinària, es millorarà el sistema d’accessos i es dotarà de calefacció la sala polivalent, entre d’altres actuacions.

Nous preus més assequibles, descomptes i abonaments

En el moment d’assumir la gestió directa de la Piscina, el passat mes de març, el govern municipal ja va anunciar que existia la voluntat política de reduir el cost directe de l’ús de l’equipament per part de la ciutadania. El preu que paguen les persones usuàries ve regulat per l’Ordenança General de Preus Públics, que després d’uns primers mesos d’estudi, han pogut ser revisats a la baixa i aprovats per la Junta de Govern Local. Tal i com remarca l’alcaldessa de Begues, Mercè Esteve, “d’aquesta manera es fa efectiu el compromís adquirit per aquest equip de govern en benefici de la ciutadania i com a element de potenciació dels beneficis de la pràctica esportiva per a la salut pública”.

Algunes de les novetats més destacades d’aquests nous preus són:

  • Reducció mitjana general del 60% en matrícula i campanyes.
  • Rebaixa del 30% de l’abonament per a persones discapacitades, pensionistes, famílies nombroses i monoparentals.
  • Abonament gratuït per a menors de 6 anys
  • Reducció del 50% de l’abonament infantil
  • Nou abonament jove (16 a 20 anys) amb reducció del 30%
  • Reducció de l’11% en l’abonament per a gent gran
  • Nous abonaments anual (30% de descompte), semestral (15% de descompte) i trimestral (7% de descompte)

Amb aquesta rebaixa de preus l’Ajuntament deixarà d’ingressar 37.000€ que revertiran en benefici de la ciutadania en general i de les persones usuàries d’aquest servei públic municipal. Aquests nous preus es troben ara en fase final de tramitació administrativa, amb el període d'al·legacions previ a l'aprovació definitiva

Darrera actualització: 12.01.2018 | 14:23