L'Ajuntament, l'escola Sant Cristòfor i la llar d'infants El Guinyol sumen esforços per a l'estalvi energètic

Dijous, 22 de març de 2018 a les 09:00

El consistori i els dos centres educatius signen sengles convenis del projecte europeu Euronet 50/50 pel qual l'Ajuntament revertirà en inversions l'estalvi energètic dels dos equipaments públics. 

L'Ajuntament de Begues ha signat sengles convenis amb l'escola Sant Cristòfor i la llar d'infants El Guinyol per participar en el projecte mediambiental Euronet 50/50. Es tracta d'una iniciativa europea impulsada per la Diputació de Barcelona i que pretén incentivar l'estalvi energètic en edificis públics a partir de l'aplicació de bones pràctiques en l'ús i la gestió de l'energia.

Els dos convenis, de tres anys de durada, tenen la finalitat de conscienciar l'alumnat sobre l'impacte de la petjada ambiental dels humans i intentar reduir la despesa energètica a l'escola pública i a les llars. Aquest serà el segon cop que Begues participa en aquest projecte, després que l'any passat es posés en marxa només a l'escola Sant Cristòfor.

De fet, la comissió energètica que ha avaluat l'impacte del projecte de l'any passat, reunida recentment (foto) i formada per alumnat, docents i personal tècnic municipal, ha explicat que l'escola Sant Cristòfor va estalviar el curs passat 4.480 euros en aigua, electricitat, gas i biomassa. A la llar d'infants hi va haver un estalvi equivalent en diners de 1.933,78 euros.

L'Ajuntament es compromet a revertir la meitat de l'estalvi de l'escola Sant Cristòfor, 2.240 euros, en projectes educatius consensuats amb la comissió energètica. L'altre 50% es destinarà a mesures de reducció del consum per a l'escola com l'aplicació d'enllumenat LED en algunes aules i sensors de proximitat al gimnàs i els lavabos.

En el projecte Euronet 50/50 participen mig centenar d'escoles del continent i 48 edificis públics dedicats a altres usos. A la demarcació de Barcelona són un centenar de centres educatius i una desena d'edificis públics destinats a usos no educatius. El projecte es va posar en marxa l'abril del 2013.

Darrera actualització: 21.03.2018 | 11:28