Llum verda al finançament per fer de la Cova de Can Sadurní un espai d’interpretació de la prehistòria

Dijous, 5 de març de 2020 a les 09:00

Aprovada la subvenció sol·licitada per l’Ajuntament de Begues per a dotar la Cova de Can Sadurní d’un espai d’interpretació de la prehistòria, amb centre de recepció de visites i l’adequació dels accessos al jaciment arqueològic.

L’Ajuntament de Begues es va presentar a la convocatòria d’ajudes del programa de foment del patrimoni cultural i industrial de l’Àrea Metropolitana, amb l’objectiu d’obtenir finançament per a projectar un centre d’interpretació de la prehistòria de la Cova de Can Sadurní.

Els treballs inclosos en el projecte passen per la creació d’un centre de recepció de visitants, amb espai de divulgació i difusió, així com l’adequació dels accessos al jaciment arqueològic, per potenciar la seva promoció al públic. Era la segona vegada que l’Ajuntament sol·licitava l’ajuda, i en aquesta ocasió el plenari del Consell Metropolità de l’AMB, reunit dimarts passat, va aprovar la concessió d’aquesta subvenció, que encaixa en la línia estratègica de finançament mitjançant aportació dels fons europeus FEDER. Aquests diners, sumats a l’aportació de fons propis de més del 50% del total que farà l’Ajuntament de Begues, i que ja estan recollits en el pressupost municipal d’aquest 2020, permetrà l’inici dels treballs.

La notícia ja s’ha comunicat al col·lectiu CIPAG, entitat encarregada de les intervencions arqueològiques que es fan en el jaciment, així com de la seva divulgació científica. De fet, l’avantprojecte presentat per l’Ajuntament de Begues ja va ser treballat conjuntament amb l’entitat.

Altres acords del plenari metropolità

El Ple del Consell Metropolità, on hi és representat Begues amb l’alcaldessa Mercè Esteve, també ha aprovat la convocatòria per a la concessió de subvencions en l’àmbit de transparència i bon govern. Aquesta línia d’ajudes als municipis ha permès a Begues, en els darrers anys, activar importants projectes com la recent creació de les Cartes de Serveis Municipals, que pretén ampliar-se a més serveis durant el present mandat.

Finalment, també es va aprovar de forma inicial el projecte executiu de clausura de l’Abocador del Garraf, en les seves fases finals. D’aquesta manera se segueixen complint les diferents terminis i acords compromesos ara fa tres anys per part de l’Àrea Metropolitana.

Darrera actualització: 03.03.2020 | 17:11