Mocions polítiques aprovades en el ple ordinari de juliol

Dimecres, 29 de juliol de 2020 a les 09:00

En la sessió celebrada dimecres, 22 de juliol, van tirar endavant una moció presentada pel PSC per demanar que la recaptació de les multes imposades per les Policies Locals durant el confinament es quedin als ajuntamenta, així com una altra presentada en caràcter d'urgència per JxCat i la regidora no adscrita Marta Roig en defensa de l'escola concertada.

En el darrer ple ordinari de l'Ajuntament de Begues, celebrat dimecres, 22 de juliol, es van aprovar dues mocions: una presentada pel PSC per demanar que la recaptació de les sancions imposades durant l'estat d'alarma per la Policia Local es quedi a l'Ajuntament, i una altra presentada amb caràcter d'urgència per JxCat i la regidora no adscrita Marta Roig en defensa de l'escola concertada.

En la primera moció es demana al Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya que els imports recaptats per les sancions imposades arran de les infraccions comeses després d'haver-se declarat l'estat d'alarma "retornin íntegrament als municipis on s'han interposat, i compensar així, en alguna mesura, les despeses que hem hagut d'afrontar i haurem de continuar afrontant [els municipis] durant els mesos vinents amb unes arques molt malmeses i minvades per la crisi sanitària, social i econòmica".

En la segona moció s'explica que en l'esborrany presentat al Congrés dels Diputats per la Comissió per a la Reconstrucció hi ha un punt en què es recomana incrementar la inversió en l'educació pública de gestió directa, cosa que en la moció es considera "un atac directe a les escoles concertades", com el cas a Begues del Col·legi Sant Lluís.

El text afegeix que "l'escola concertada és un espai on coincideixen un servei públic d'interès general i la iniciativa social i pedagògica d'associacions i entitats que durant anys han contribuït a fer que Catalunya sigui més equitativa, més solidària i més innovadora". I continua que "l'impacte del tancament dels centres educatius causat per l'estat d'emergència ha deixat en dificultats moltes de les més de 700 escoles concertades, que han denunciat que no disposen de prou mitjans econòmics per fer-hi front".

Per aquests motius, la moció demana als grups parlamentaris presents al Congrés que votin a favor de la modificació d'aquest punt de l'esborrany presentat per la Comissió per a la Reconstrucció.

Ambdues mocions van tenir el suport de JxCat i de la regidora no adscrita Marta Roig. El sentit de vot dels grups de l'oposició no va quedar recollit, ja que aqusetes formacions havien abandonat uns minuts abans la sessió pels motius argumentats per cada portaveu i que queden recollits en la Videoacta de la sessió, que es podrà consultar un cop aquesta passi a disposició pública properament.

Darrera actualització: 28.07.2020 | 17:35