Noves mesures de suport al sector de la restauració local

Divendres, 22 de maig de 2020 a les 00:00

El govern municipal presentarà al proper Ple la proposta de suspensió de la taxa municipal de terrasses de bars i restaurants per a la resta de l’any 2020. A més, l’Ajuntament autoritzarà l’ampliació de la superfície d’ocupació en aquells carrers en què sigui possible per tal que els establiments puguin mantenir el mateix nombre de taules que tenien, garantint la separació de dos metres entre elles sense perdre capacitat de servei.

El govern municipal portarà al Ple d'aquest mes de maig la proposta per a suspendre la taxa que regula l'ocupació de l'espai públic amb taules i cadires. La proposta planteja que l'aplicació d'aquesta ordenança municipal quedi en suspens fins a finals de l'any 2020, de manera que el sector de la restauració no hagi de fer front a aquest pagament.

I és que amb el pas de Begues a la Fase 1 de desconfinament, els bars, cafeteries i restaurants del municipi podran reobrir les seves terrasses, complint unes normes de separació i higiene per evitar la propagació del coronavirus.

La principal mesura passa per l'obligació que les taules de les terrasses mantinguin una distància de dos metres entre elles. Si es mantingués la superfície autoritzada fins ara per a cada establiment, aquests perdrien un 50% de les taules disponibles i, per tant, podrien veure reduïda considerablement la seva capacitat d'ingressos.

Per aquest motiu, l'Ajuntament de Begues ha cregut convenient permetre el manteniment del mateix nombre de taules que cada establiment ja tenia autoritzades en aquells carrers en els quals sigui possible. I això passa per una ampliació de la superfície de via pública autoritzada a ocupar, sense que això comporti cap cost per als establiments si el Ple accepta la proposta del govern municipal de suspendre la taxa per a tot el que queda d'any 2020.

Per fer compatible aquest creixement amb la resta d'usos de l'espai públic, el consistori ha elaborat un nou mapa de distribució que garanteixi les condicions mínimes de mobilitat, tant de vianants com de vehicles autoritzats o d'emergència. L'ampliació de superfície no es podrà aplicar, per exemple, al carrer Major, on les dimensions del carrer no permeten aquesta ampliació de superfície a ocupar.

Trasllat provisional del Mercat Ambulant

Per garantir les mesures de seguretat i distanciament entre parades, tot fent-lo compatible amb l'ús de les terrasses del passeig de l'Església, el mercat ambulant dels dilluns es traslladarà de forma temporal a una nova ubicació. En una primera fase, ja a partir d'aquest dilluns vinent, el mercat s'instal·larà a la plaça de l'Ateneu.

Més endavant, a mesura que es vagin recuperant totes les parades habituals, el mercat es traslladaria de forma provisional a l'avinguda Sitges. Aquest emplaçament permetrà ubicar el mercat en un espai cèntric, recuperant totes les parades i garantint les mesures de seguretat i distanciament entre elles.

Darrera actualització: 22.05.2020 | 12:50