El Ple Municipal aprova la suspensió de la taxa de terrasses fins a finals d’any

Divendres, 29 de maig de 2020 a les 09:00

La sessió també va servir per mostrar el suport del plenari als treballadors i treballadores de Nissan a Catalunya, unes hores abans que la companyia anunciés el tancament de les seves plantes catalanes.

El Ple Municipal celebrat per via telemàtica aquest dimecres, 26 de maig, va aprovar per unanimitat la proposta de l’equip de govern de suspendre l’aplicació de l’ordenança municipal de terrasses i vetlladors i la seva corresponent taxa fins a finals d’any.

D’aquesta manera es manifesta el suport de la corporació municipal al sector de la restauració local, permetent-los la instal·lació de terrasses en les condicions de seguretat establertes en l’actual fase de desconfinament, però sense haver de fer front al pagament de la taxa per als mesos que queden de 2020.

També va rebre el vot unànime de tots els grups municipals l’aprovació inicial d’una modificació de crèdit per valor de 182.369,49 euros provinents del romanent de tresoreria amb l’objectiu de fer front a despeses sobrevingudes de la crisi sanitària i dels desperfectes ocasionats pels temporals de pluja dels darrers mesos. En aquest sentit, es destinen més de 33.000 a ajudes de Serveis Socials, més d’11.000 a actuacions d’emergència, com la desinfecció de carrers o l’adquisició d’equips de protecció. La modificació de crèdit també inclou 75.000 euros destinats  a estudis tècnics i reparacions del pas soterrat de Mas Ferrer i de la Pista de Torrelles.

Finalment el Ple també es va mostrar favorable a l’aportació de 3.000 euros per part de l’Ajuntament com a resposta d’emergència enfront als efectes de la covid-19 per a projectes de cooperació internacional a través del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. El vot a favor d’aquest punt també va rebre la unanimitat de totes les regidores i regidors.

Begues mostra el seu suport als treballadors i treballadores de Nissan

Tot just unes hores abans que la companyia fes pública la seva intenció de tancar les plantes de Nissan a Catalunya, el Ple Municipal havia aprovat dues mocions de suport als seus treballadors i treballadores.

D’una banda, una moció / resolució presentada pel grup municipal d’ERC, amb l’adhesió de PSC, C’s, CUP i BEC, que va rebre els vots a favor d’aquestes forces polítiques i també de JxCat i de la regidora no adscrita Marta Roig. El text es posiciona al costat de la plantilla i mostra el suport al sector de l’automoció a Catalunya.

D’altra banda també es va sotmetre a debat una moció de JxCat amb l’adhesió de la regidora Marta Roig, i aprovada amb els vots a favor d’aquests, més els grups municipals d’ERC, CUP i BEC. El PSC i C’s s’hi van abstenir. La moció també advoca per la defensa dels llocs de treball de la companyia a Catalunya, tot reclamant a la mateixa un pla industrial de futur.

Finalment, el plenari va debatre una moció presentada per la CUP, BEC i la regidora Marta Roig davant la greu situació en què s’han trobat les residències durant la crisi de la covid-19. L’acord mostra el suport de la corporació a la comissió d’investigació creada al Parlament, tot reclamant millores en el sistema de gestió del model de residències a Catalunya. El text va prosperar amb els vots a favor de les proposants, més JxCat, PSC i C’s. ERC s’hi va abstenir.

Podreu seguir el posicionament de cada formació en els diferents punts de l’ordre del dia a través del vídeo de la sessió, que passarà a disposició pública en els propers dies a través del servei Videoacta.

Darrera actualització: 29.05.2020 | 11:26