Suspensió del pagament de taxes dels serveis municipals tancats

Dimecres, 18 de març de 2020 a les 12:00

Els tributs que havien de girar-se aquests dies, quedaran aturats fins que se superi la fase d’alarma. A més, l’Ajuntament de Begues establirà mecanismes per compensar la part proporcional de les taxes ja pagades referides a serveis que han hagut de tancar aquests dies, com són la Llar d’Infants, la Piscina Municipal o les terrasses de bars i restaurants.

El Decret d’Estat d’Alarma i les mesures de prevenció preses per frenar la propagació del coronavirus han comportat el tancament d’alguns serveis municipals, per l’ús dels quals les seves persones usuàries en paguen la corresponent taxa. Per aquest motiu, el Consell de Govern de l’Ajuntament de Begues, reunit aquest dimarts de forma telemàtica, va acordar establir els procediments necessaris per a la compensació de les quotes a les persones usuàries d’aquests serveis.

En aquest sentit, la devolució de les taxes ja pagades es farà mitjançant compensació en el primer rebut que es giri un cop restablerta la normalitat en la prestació dels serveis públics.

D’aquesta manera, doncs, les famílies usuàries de la Llar d’Infants El Guinyol, les persones usuàries de la Piscina Municipal i els titulars dels bars i restaurants amb servei d’ocupació de la via pública (terrasses) veuran compensat el pagament ja fet per un servei que no han pogut obtenir. Aquesta mesura es mantindrà vigent mentre es mantingui el tancament forçat dels serveis esmentats.

D’altra banda, també s’ha acordat la suspensió del termini de pagament de tributs. És a dir, que aquells impostos i taxes municipals que s’havien de girar ara, queden aturats. Per als que ja estaven cursats i encara no ha finalitzat el termini de pagament, s’amplien els terminis fins el dia 30 d’abril. També en el cas dels venciments de pagaments fraccionats i els procediments de constrenyiment: tots ells amplien termini fins al 30 d’abril.

L’Ajuntament de Begues manté operatius els seus serveis econòmics i la secretaria municipal per analitzar, en coordinació amb el govern municipal, totes les novetats que es van produint dia a dia en l’àmbit de la hisenda municipal. L’objectiu del consistori és posar en marxa els mecanismes d’allò en què té competències per tal de no sobrecarregar les economies familiars de la ciutadania mentre duri aquesta crisi sanitària.

Darrera actualització: 18.03.2020 | 11:47