Mercè Esteve: "En aquests moments el que interessa és preservar la salut de tothom"

Dilluns, 23 de març de 2020 a les 11:00

En una entrevista a Ràdio Begues, l'alcaldessa de Begues explica les mesures preses des de l'Ajuntament per pal·liar la crisi del coronavirus al municipi i insta la ciutadania a no sortir de casa per a evitar el contagi de la covid-19.

L'alcaldessa de Begues, Mercè Esteve, ha llançat un missatge de tranquil·litat i confiança a la ciutadania davant el confinament a què obliga la crisi sanitària del coronavirus. En una entrevista a Ràdio Begues, l'alcaldessa ha insistit en la importància de quedar-se a casa per a aturar el contagi de la covid-19.

Esteve ha assegurat que tot l'ajuntament està "treballant intensament i canalitzant les necessitats que van sorgint, col·laborant amb les altres administracions amb l'objectiu de vetllar per la salut de les persones, que és el que més ens importa ara". L'alcaldessa ha subratllat que l'executiu local està seguint totes les indicacions dels governs català i espanyol per tal de pal·liar els efectes de la pandèmia.

No obstant això, Esteve ha desgranat algunes de les accions que es poden realitzar des de l'Ajuntament, especialment en el vessant econòmic. "La crisi afecta les butxaques de molts, especialment dels autònoms, els comerciants, les pimes, etcètera". Així, el consistori ha decidit no girar les taxes d'aquells serveis que no es presten, com la Llar d'Infants el Guinyol o la Piscina Municipal.

Pagament de tributs ajornats

Pel que respecta als tributs, els que havien de girar-se aquests dies, han quedat aturats fins que se superi la fase d’alarma. "En aquests moments no interessen les taxes ni els tributs, el que en aquests moments ens interessa és la salut de tothom".

A més, Esteve ha remarcat que des de l'Ajuntament també s'estan difonent les mesures que arriben d'altres administracions adreçades a autònoms i pimes, com els avals de l'Institut Català de Finances o les ajudes que s'han anunciat des del govern central.

Atencions a la gent gran

L'alcaldessa ha posat especial atenció en les mesures preses des del consistori per a un col·lectiu molt vulnerable al coronavirus com és el de la gent gran. "Estem treballant intensament des de l'Espai Nou, la Regidoria de Gent Gran i de Serveis Socials per fer el seguiment dels casos de les persones que estan soles o que tenen necessitat d'assistència".

Per aquells casos de persones del col·lectiu de la gent gran que són actives i estan connectades telemàticament "hem articulat una programació d'activitats i un seguiment per telèfon, whatsapp, correu electrònic i xarxes socials per evitar que l'aïllament pugui despertar sensacions de solitud i tinguin conseqüències negatives en el seu caràcter i en la seva salut".

Begues, un municipi solidari

Mercè Esteve també ha valorat molt positivament l'allau de gestos voluntaris que hi ha hagut al municipi per part de la ciutadania i d'entitats, persones i col·lectius que s'han ofert per elaborar mascaretes des de casa o bé per portar aliments a la gent gran que no pot sortir de casa. "Ens podem sentir molt orgullosos de la solidaritat i les ganes d'ajudar el veí del nostre municipi".

Esteve ha finalitzat l'entrevista agraint la tasca dels agents de la Policia Local i dels professionals sanitaris del CAP Pou Torre perquè "s'hi estan deixant la pell" en aquesta crisi sanitària, i ha fet una crida a la població perquè es quedi a casa fins que acabi el confinament i que segueixi les indicacions que es fan arribar a través del web municipal i des de les xarxes socials de l'Ajuntament.

Darrera actualització: 23.03.2020 | 10:40