Anul·lació de la recollida i lliurament de paquets de Reis

Dijous, 31 de desembre de 2020 a les 18:00

La confirmació d'un cas positiu a la comitiva reial i el confinament de part del grup que ha estat preparant la recollida i distribució dels regals a domicili obliga a l'anul·lació de l'activitat. Es manté l'arribada i recorregut dels Reis el dia 5, tal com estava prevista, però enguany no es podrà realitzar el lliurament de regals que s'havia anunciat per part del seguici.

La detecció d’un cas positiu de covid-19 en el grup de Joves pel Nadal i el confinament de part d’aquests, obliga a l’anul·lació de l’activitat de recollida de paquets, prevista per aquest cap de setmana, i el posterior lliurament la tarda de Reis.

Des del CAP Pou Torre ja s’ha notificat el confinament a un primer grup de joves a qui ja s’han començat a practicar proves PCR. Però davant del risc de la interacció que s’hagi pogut produir entre els diferents grups i que l’activitat pugui originar un brot de contagis, s’ha hagut de prendre la decisió de suspendre-la. Així ho ha aconsellat el Departament de Salut a l’Ajuntament de Begues en una trucada aquest dijous al matí, i així ho ha determinat el comitè tècnic d’emergències, a instàncies del Procicat, a primera hora de la tarda d’avui.

El risc que apareguin més positius dificulta mantenir els plans inicials de repartiment de regals. Però, a banda, el seu elevat nivell d’interacció tant en el moment de recollir paquets com, especialment, en el posterior repartiment casa per casa, obliga encara més a actuar amb la màxima prevenció i responsabilitat.  

Des de l’Ajuntament de Begues es vol manifestar el profund agraïment al col·lectiu Joves pel Nadal per la gran tasca feta fins al moment i pels esforços que han fet per acomplir els protocols preventius. L’alcaldessa de Begues i la regidora de Cultura, conjuntament amb tècnics municipals, s’han reunit per videoconferència aquesta mateixa tarda amb representants del col·lectiu per traslladar-los tota aquesta informació i reiterar l’agraïment per l’esforç realitzat. Han compartit amb ells la tristor  per no poder dur a terme una activitat que s’ha estat preparant amb molta il·lusió per part de tothom. Malauradament, els nivells de creixement de contagis en l’actual situació de pandèmia segueix a l'alça i correspon a les autoritats públiques i sanitàries vetllar per intentar revertir la situació.

L’arribada dels Reis es manté en peu

L’anul·lació de la recollida i lliurament de paquets no afecta en cap cas a l’arribada i passeig dels Reis, prevista per la tarda del 5 de gener i que es manté en peu. L’única variació és que es reduirà el seguici d’acompanyament de Ses Majestats.

A més, es manté la prova específica que ja estava prevista realitzar a les 10 persones que participaran en aquest passeig, a través de PCR i antígens, per garantir encara més la seguretat de les persones que faran possible aquesta arribada de Reis a Begues, així com la de professionals i voluntariat que treballarà per dur a terme el passeig per tots els carrers del poble.

A partir de divendres a la tarda, cada dia es difondrà a les xarxes socials municipals un vídeo en que s’aniran donant a conèixer els detalls d’aquesta arribada del Reis.

Darrera actualització: 31.12.2020 | 18:17