La Zona Esportiva Municipal, declarada 'Espai lliure de tabac'

Dijous, 7 de novembre de 2019 a les 09:00

Així ho va acordar, per unanimitat, el plenari municipal del passat 31 d’octubre. La sessió també va servir per aprovar el Pla Local d’Infància i Adolescència de Begues.

A banda de l’aprovació inicial de les ordenances fiscals per a 2020, de la qual ja informàvem en aquesta notícia, el Ple Municipal del mes d’octubre també va servir per declarar la Zona Esportiva Municipal com a espai lliure de tabac.

L’acord pretén avançar cap a un model de poble cada vegada més saludable, especialment en l’àmbit de l’espai públic. Per aquest motiu, a banda de la referència explícita a la Zona Esportiva Municipal, l’acord busca convertir en espais lliure de fum també, en la mesura que no ho siguin ja, tots els espais del municipi destinats principalment al lleure de la infància, l’adolescència i el jovent, siguin tancats o oberts, de titularitat pública, inclosos els parcs urbans existents al terme municipal.

En tots aquests espais estarà prohibit el consum de tabac, que serà sancionat en els termes previstos a la normativa vigent. L’Ajuntament seguirà desenvolupant com fins ara, en col·laboració amb les autoritats sanitàries competents, campanyes informatives específiques per a assolir el compliment de la prohibició establerta.

La moció, presentada pels grups municipals del PSC, JxCAT i C’s, va rebre els vots favorables del conjunt de forces polítiques.

Begues ja compta amb el seu propi Pla Local d’Infància i Adolescència (PLIA)

El plenari també va donar llum verda al PLIA, que té per objectiu conèixer la realitat de la infància i l’adolescència al municipi i identificar les seves necessitats per tal de contribuir a la planificació de les polítiques locals adreçades a la franja d’edat compresa entre els 0 i els 18 anys.

El document és fruit d’un treball iniciat el passat mandat municipal, i que va comptar amb una fase de diagnosi estadística i un procés participatiu amb enquestes i tallers amb la participació dels diferents agents implicats.

S’estructura en 3 eixos estratègics i 9 línies d’actuació que recullen gairebé una cinquantena d’accions que han de permetre seguir treballant per a aquest col·lectiu d’una manera flexible i transversal, activant sistemes d’avaluació que assegurin la seva millora contínua.

L’aprovació d’aquest PLIA, a més, permetrà que Begues accedeixi a l’obtenció del segell de Ciutat Amiga de la Infància que atorga UNICEF.

El Pla va rebre els vots a favor del grup municipal de JxCAT (6), el vot en contra de C’s (1) i l’abstenció d’ERC (3), PSC (1), CUP (1) i BEC (1).

Podreu consultar les intervencions de cada grup i el seu posicionament en la Videoacta de la sessió, quan aquesta passi a disposició pública en el portal de reproduccions del Ple Municipal de Begues.

Darrera actualització: 05.11.2019 | 10:07