Begues, municipi aliat d'Unicef

Dimarts, 26 de febrer de 2019 a les 09:00

El municipi es compromet a treballar a favor dels drets dels infants i convertir-se així en Ciutat Amiga de la Infància.

Begues ja és municipi aliat d’Unicef. L’alcaldessa, Mercè Esteve, va signar l’acord ahir dilluns amb Anna Folch, presidenta d'Unicef Comitè Catalunya, a la sala de plens de l’Ajuntament de Begues i davant la presència del Consell d’Infants i la regidora d’Educació, Laura Granados.

La condició de municipi aliat d'Unicef l'obté aquell que es compromet a treballar de forma coordinada i estable a favor de la infància i l'adolescència des d'una perspectiva del dret de les persones. Unicef té com a missió principal la supervivència, la protecció i el desenvolupament de la infància, tot promovent el que disposa la Convenció sobre els Drets de l'Infant.

Per la signatura d'aquest document, l'Ajuntament de Begues es compromet a col·laborar amb l'Unicef en el programa Alia, el qual consisteix a portar a terme projectes i accions que contribueixin a fomentar la participació de la ciutadania, inclosos els infants, en les polítiques locals d'infància i adolescència, construint així aliances i xarxes de col·laboració amb diferents sectors de la societat a favor de la infància, de conformitat amb els principis i normes de la Convenció dels Drets de l'Infant. Un compromís que l'Ajuntament de Begues ja ha posat en manifest en els darrers anys, amb la implicació de la infància local en la presa de decisions públiques, com és el cas del propi Consell d'Infants.

El consistori beguetà també es compromet a col·laborar per tal que el municipi obtingui el Segell de Reconeixement Ciutat Amiga de la Infància, d'acord amb els requisits i procediments establerts per Unicef. 

Darrera actualització: 25.02.2019 | 20:00

Imatges

Signatura Unicef Signatura Unicef Signatura Unicef