Begues, municipi lliure de violències masclistes

Dijous, 26 de novembre de 2020 a les 09:00

El municipi es declara lliure de violències envers les dones, mantenint l'impuls a accions de sensibilització i prevenció per fomentar unes relacions igualitàries basades en el respecte i el diàleg.

L'Ajuntament de Begues ha declarat el municipi lliure de violències masclistes. Ho ha fet mitjançant un decret d'Alcaldia, del qual se n'ha donat compte al Ple Municipal de novembre. Una sessió, precisament, que tenia lloc el 25N, jornada de rebuig internacional a les violències vers les dones. Per aquest motiu, la sessió va començar guardant un minut de silenci en record de les 41 dones assassinades de mans de les seves parelles o exparelles aquest 2020 a tot l'estat.

L'objectiu és mantenir l'impuls a accions de sensibilització i prevenció per fomentar unes relacions igualitàries basades en el respecte i el diàleg, lliure de tota violència masclista. En aquest sentit, es fa una crida a la població de Begues perquè denunciï qualsevol mena de violència contra les dones al nostre municipi.

L'acord també preveu revisar cada quatre anys el protocol contra la violència de gènere del municipi, per tal d'actualitzar-lo des del punt de vista legal i social. Alhora, es decideix considerar víctima també els fills o filles convivents de la dona maltractada.

Finalment, l'Ajuntament assumeix com a propi el compromís acordat a l'Assemblea General de les Nacions Unides sobre la violència masclista, tot transposant els seus punts a les polítiques municipals.

Darrera actualització: 26.11.2020 | 00:07