Divulgació, consciència i reflexió aquest 25N a Begues contra les violències masclistes

Dijous, 19 de novembre de 2020 a les 09:00

L'Ajuntament de Begues ha preparat una sèrie d'activitats al voltant del 25N, Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència envers les Dones. Entre aquestes accions, una exposició a la via pública, un taller en línia i la difusió de campanyes i continguts de conscienciació a les xarxes socials.

Begues se suma un any més al Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones, el qual es commemora el 25 de novembre. Les accions previstes, que s'han hagut d'adaptar a la situació actual per la pandèmia, pretenen posar l'accent en la necessitat d'actuar de manera coordinada, com a societat, per eradicar les violències de les quals en són víctimes les dones pel simple fet de ser dones.

Així, ja fa dies que diversos equipaments públics llueixen un enorme llaç lila, símbol de la lluita contra el masclisme, i els quals es poden veure a l'Ajuntament, a Cal Pere Vell, a les escoles Sant Cristòfor i Sant Lluís, i a l'Institut de Begues. A més, a les papereres del municipi s'hi enganxaran uns adhesius amb el lema 'Diposita aquí el teu masclisme', sumant-nos a una iniciativa de l'Institut Català de les Dones.

Des de dilluns i fins al 30 de novembre, a les xarxes socials municipals es farà difusió de la campanya 'Ni agressor ni còmplice. Atura les violències masclistes'. Es tracta d'una iniciativa del govern català que reforça els missatges adreçats als agressors i al seu entorn i dels testimonis de les agressions.

També del 23 al 30 de novembre, al passeig de l'Església es podrà veure l'exposició 'Paraules descalces. Dones fent pau', iniciativa de l'Institut Català Internacional per la Pau (ICIP) juntament amb el fotògraf Dani Lagartofernandez

El mateix 25 de novembre, a les 12 h es farà difusió a les xarxes socials municipals del missatge institucional de la jornada, el qual anirà a càrrec de l'alcaldessa de Begues, Mercè Esteve. 

Finalment, el 30 de novembre, a les 11.30 h, tindrà lloc una ponència teatralitzada al canal YouTube del Consell Comarcal del Baix Llobregat. Titulada 'Deshilando las violencias machistas', la monologuista i activista feminista Pamela Palenciano usa el teatre interactiu com una eina per generar debat sobre la violència masclista, els seus impactes i estratègies per afrontar-la.

Coincidint amb aquest 25N, l'Ajuntament de Begues inicia també un nou projecte de difusió audiovisual en format de càpsules de vídeo que començaran a emetre's en les pròximes setmanes. A través d'aquests continguts, que es difondre a través de les xarxes socials, es donarà veu en format d'entrevista als diferents agents socials involucrats en el circuit de la prevenció i detecció de la violència masclista a Begues i el tractament a dones maltractades, des de l'expertesa de professionals vinculats als diferents àmbits d'actuació.

Darrera actualització: 23.11.2020 | 08:30