El Consell d'alcaldes i alcaldesses declara l'emergència feminista al Baix Llobregat

Divendres, 6 de març de 2020 a les 09:00

Mercè Esteve, com a alcaldessa de Begues, subscriu l'acord adoptat en la primera sessió d'aquest mandat del Consell d'alcaldes i alcaldesses del Baix Llobregat. La comarca es vol mantenir ferma contra la violència masclista, l'assetjament sexual i, en general, contra la barbàrie i al costat de qui la pateix.

El Baix Llobregat ha declarat l'emergència feminista per assassinats masclistes. Ho fa davant dels casos constants de violència masclista que es registren; només durant 2019, els punts d'informació i els serveis especialitzats en violència masclista a la comarca van atendre més de 4.000 dones. Tanmateix, el Consell constata "el creixement d'un masclisme radical que situa el feminisme al centre dels seus atacs".

Així les coses, el Consell d'alcaldes i alcaldesses del Baix Llobregat apel·la a la suma d'esforços per donar una resposta ferma i unitària contra les violències masclistes, l'assetjament sexual, els crims, assassinats, violacions, maltractaments o insults. Les alcaldies de la comarca reclamen que "els maltractadors i assassins han de sentir de prop l'alè dels menyspreu i la condemna de la societat". També s'adrecen directament a les dones, especialment a les que són víctimes de violència masclista, dient-los "que no estan soles, que no són culpables de res i que les institucions estaran sempre al seu costat".

La declaració aprovada pel Consell fa una crida a la Generalitat de Catalunya perquè es personi com a acusació popular en els procediments penals per feminicidi, alhora que demana a l'Institut Català de les Dones suport jurídic per als ajuntaments en totes les acusacions populars en les que es personin. Finalment es demana als mitjans de comunicació que facin un tractament absolutament respectuós en el seves informacions sobre els casos de feminicidis.

Altres temes abordats

La primera trobada del present mandat municipal del Consell d'alcaldes i alcaldesses també ha servit per presentar el catàleg de serveis a la comarca i el Pla d'Actuació Comarcal. Alhora, el Consell també ha reclamat més atenció al territori pel que fa a inversions i millores d'infraestructures, i també han fet balanç dels efectes del temporal Glòria, tot reclamant una major i millor resposta de les empreses subministradores de serveis davant de casos d'ermegències com les sofertes a la comarca.

Darrera actualització: 05.03.2020 | 14:12