Dues persones de Begues, filles predilectes del Sauce (Nicaragua)

Dimarts, 30 d'abril de 2019 a les 09:00

Carme Bagó i Josep Maria Rodríguez han estat reconeguts així per la seva tasca solidària amb el municipi nicaragüenc.

El matrimoni de Begues format per Carme Bagó i Josep Maria Rodríguez ha estat declarat fills predilectes del municipi nicaragüenc del Sauce, on han desenvolupat diversos projectes humanitaris a través de les ONG Cooperació en Acció i Solidaritat entre Mons.

L'Ajuntament de Begues també hi ha col·laborat, donant des del 2016 44.361,72 euros a aquestes entitats i al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament per tirar endavant projectes com l'ampliació i el manteniment d'una llar d'avis, una casa maternoinfantil o una àrea recreativa infantil. Així ho ha volgut traslladar el municipi nicaragüenc a Begues, a través d'una carta remesa a l'alcaldessa Mercè Esteve, i en la qual mostren el seu agraïment per les accions desenvolupades fins al moment, i la voluntat de continuar estrenyent llaços en el futur.

Els projectes participats per l'Ajuntament de Begues amb l'impuls d'aquests dos beguetans també han inclòs la construcció d'un pou o estades de joves brigadistes, a través de l'ONG local, que hi han treballat en programes solidaris i d'ajuda humanitària.

El Sauce és un municipi d'unes 28.000 persones situat al nord-oest de Nicaragua, a 177 quilòmetres de la capital, Managua. La seva base econòmica es troba en l'agricultura i la ramaderia i, en menys proporció, el comerç.

Darrera actualització: 29.04.2019 | 20:56