L'Ajuntament col·labora en tres projectes solidaris internacionals

Dilluns, 24 d'agost de 2020 a les 09:00

El consistori beguetà destina recursos econòmics a les ONG Cooperació en Acció i Esport Solidari Internacional (ESI) per a diverses iniciatives de cooperació a Nicaragua, el Txad i Sierra Leone.

L'Ajuntament de Begues va aprovar en el ple ordinari de juliol destinar 11.800 euros a projectes de cooperació internacional. Els diners aniran a parar a l'ONG beguetana Cooperació en Acció i a la Fundació Privada Esport Solidari Internacional (ESI) que treballen en diversos projectes solidaris a Nicaragua i a Sierra Leone i el Txad, respectivament.

Fa ja molt de temps que el consistori beguetà col·labora amb el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (FCCD) i, a través de Cooperació en Acció, en diversos projectes a la localitat nicaragüenca del Sauce. Ara es destinen 5.000 euros a la construcció d'un hotel al barri Divino Niño i 1.800 per a material per a l'asil de gent gran i per a la llar d'infants del municipi.

El material que s'enviarà servirà per pintar les habitacions i posar cortines i armaris, arreglar el galliner i realitzar diversos tallers tant en la llar d'avis com en la llar d'infants, dos equipaments impulsats pel FCCD i l'ONG beguetana.

L'Ajuntament també destinarà 5.000 euros a ESI per un projecte al Txad i un altre a Sierra Leone. En el primer cas, els diners serviran per cobrir les necessitats bàsiques (alimentàries i sanitàries) dels infants d'una escola de la localitat de Deli, un municipi molt pobre castigat pel terrorisme, la violència i malalties com la sida.

L'altre projecte solidari d'ESI està orientat a la lluita contra la prostitució infantil a la zona de Freetown, a Sierra Leone. Es tracta d'una iniciativa liderada pel missioner argentí Jorge Crisafulli consistent en donar suport als joves que viuen en situació de marginalitat i amb risc d'exclusió social, perquè rebin una educació i una formació que els permeti viure dignament i desenvolupar-se com a persones.

Darrera actualització: 23.08.2020 | 18:17