El parc de la Costeta acull la construcció de land art 'Encerclament'

Dimecres, 6 de novembre de 2019 a les 09:00

L'obra, de l'artista Víctor Mata, va ser presentada al públic diumenge passat. Està realitzada amb pedra seca del massís del Garraf i vol ser un homenatge tant a la tradició ramadera dels països riberencs de la Mediterrània com a les seves cultures: judaisme, islam i cristianisme.

Diumenge, 3 de novembre, es va obrir al públic l'obra de land art Encerclament, de l'artista Víctor Mata. La presentació de la construcció, situada al parc de la Costeta, va comptar amb la participació de diversos artistes i de la col·laboració de la Land Art Associació Catalunya.

En concret, en l'acte, titulat Pau i treva. Memòria, Art, Paisatge, hi van participar el dramaturg Gerard Bidegain, el rapsode Àlvar Caixal, l'artista visual Laia Estruch i les músics Alba Hinojosa i Anna Sánchez, a més del públic assistent.

Encerclament consisteix en tres cercles concèntrics i oberts elaborats amb pedra seca. Aquestes pedres fan referència a la geologia del massís del Garraf: blanques (calcàries), vermelles (gresos) i negres (llicorelles o pissarra).

La forma de l'obra (d'11,30 metres de diàmetre) també homenatja l'ancestral ús de les construccions de pedra seca a banda i banda de la Mediterrània, és a dir, com a tancats per a la ramaderia, corrals o pletes, entre altres.

La construcció també vol ser un símbol de diàleg intercultural entre els pobles de les ribes de la Mediterrània, de tradició jueva, musulmana i cristiana. Els passadissos entre els cercles simbolitzen a la laïcitat de les tres tradicions, l'única sortida per a l'entesa, la tolerància i la convivència.

Tot plegat queda recollit en l'exhortació poètica que el dramaturg Gerad Bidegain va crear expressament per a l'ocasió, i que podeu descarregar aquí.

Podeu veure fotos de la presentació de l'acte a la Galeria d'imatges

Darrera actualització: 06.11.2019 | 14:26