El Parc de la Costeta, un univers de biodiversitat per descobrir

Dimecres, 19 de d’agost de 2020 a les 09:00

En els seus més de 10.200 metres quadrats es poden trobar una gran varietat d'espècies arbòries, flora i fauna autòctones.

El parc urbà de la Costeta és un hàbitat de primer nivell per a espècies arbòries, flora i fauna autòctones. Els seus més de 10.200 metres quadrats de superfície són ideals per passejar en família per la zona forestal formada per bosc mediterrani i descobrir la biodiversitat que s'hi amaga, sigui com a residents permanents o com a zona de pas.

El Parc de la Costeta està cobert per arbres autòctons com l'alzina o el pi pinyer, i per espècies de sotabosc com el garric, el romaní o el càdec, i és habitat per aus comunes a Catalunya com la cadernera o la merla, a més de per mamífers i rèptils com la guineu, serps i tortugues, entre altres.

El parc està situat a la falda d'un turó de 30 metres de desnivell que s'alça sobre la plana central de Begues on, des del segle XIX, s'ha anat conformant el nucli urbà. De fet, el parc s'estén entre els antics camps de La Parellada i la urbanització de La Costeta, establerta sobre terrenys de Can Rigol, al costat del Centre Cívic El Roure.

Fins a la primera meitat del segle XX, en els terrenys del parc s'hi va conrear vinya en terrasses construïdes amb marges de pedra seca que avui resten com a testimoni mut de la tradició pagesa de Begues. Els camins que el recorren permeten passejar entre les roques calcàries del massís del Garraf.

El parc, integrat en la Xarxa de Parcs Metropolitans de Barcelona, disposa també d'uns espais habilitats de coneixement, esport, meditació, art i joc. En aquest darrer sentit, es poden trobar uns llargs tobogans que aprofiten la topografia del terreny i el bosc de trepa, un joc que s'ha construït amb troncs de fusta rodons.

Darrera actualització: 19.08.2020 | 09:40