Més del 76% de les aus observades al Parc de la Costeta són espècies protegides

Dilluns, 10 de de gener de 2022 a les 09:00

Un informe de l'Institut Català d'Ornitologia (ICO) revela que el 2020 es van observar al Parc de la Costeta 68 espècies, el 76,5% d'elles protegides. El document forma part d'un estudi ornitològic elaborat a tots els parcs de la Xarxa de Parcs Metropolitans.

El 76,5% de les aus observades el 2020 al Parc de la Costeta estan catalogades com a espècies protegides. Així ho indica un informe de l'Institut Català d'Ornitologia (ICO) amb les dades de dos projectes de ciència ciutadana (ornitho.cat i ocellsdelsjardins.cat).

Ambdós projectes han observat les espècies d'ocells presents als parcs de la Xarxa de Parcs Metropolitans, com el Parc de la Costeta. En aquest espai es van realitzar prop d'un miler d'observacions amb les quals es van comptabilitzar 68 espècies diferents.

Es tracta d'una xifra lleugerament superior a la d'altres anys, on destaquen els rapinyaires nocturns com el duc o el mussol banyut, o la polla pintada (foto), una espècie extraordinàriament tímida i difícil d'observar. No es va detectar cap espècie exòtica invasora.

L'informe ornitològic destaca que, amb les dades recollides, els parcs metropolitans esdevenen espais on moltes espècies d'aus, especialment aquelles protegides, troben refugi i aliment i presten serveis ambientals diversos com el control de poblacions d'insectes que podrien esdevenir plagues.

Consulteu l'informe ornitològic complet.

Darrera actualització: 04.01.2022 | 12:51