El Parc de la Costeta, entre els vuit millors parcs metropolitans

Divendres, 26 de de novembre de 2021 a les 09:00

En una enquesta realitzada a les persones usuàries de 47 dels 52 parcs metropolitans que gestiona l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), l'espai beguetà ha obtingut una puntuació en qualitat percebuda de 8,16.

El Parc de la Costeta és el vuitè parc metropolità amb una qualitat percebuda més alta per part de les persones usuàries. Així ho indica una enquesta realitzada el maig passat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) a 47 dels 52 parcs que gestiona l’ens supramunicipal.

En col·laboració amb l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona (IERMB), l’AMB va entrevistar 5.713 persones sobre diversos aspectes qualitatius dels parcs metropolitans com la proximitat, la tranquil·litat, el motiu de la visita o la forma d’arribar-hi, entre altres.

En l’informe final, el Parc de la Costeta ha obtingut 8,16 punts sobre 10 en qualitat percebuda, una puntuació no gaire allunyada del parc que ha quedat en primer lloc, el Jardí Botànic de Barcelona (8,74 punts). A més, l’espai beguetà lidera entre tots els parcs pel lleure que ofereix als infants, aspecte destacat pel 51% de les persones enquestades.

Altres aspectes ben valorats del Parc de la Costeta ha estat la tranquil·litat que hi troben les persones usuàries (8,56 punts sobre 10) o que el principal motiu per anar-hi és a passejar o descansar (24%). En canvi, només un 4% de les persones enquestades han assenyalat que hi van a passejar el gos.

Líder en cerques al web de l’AMB

Un altre punt que es destaca en l’informe de l’AMB és que el Parc de la Costeta és un dels que més informació prèvia busquen les persones usuàries abans d’anar-hi (68%). En aquest sentit, l’AMB també ha indicat que l’espai beguetà ha estat durant alguns mesos d’aquest any el més buscat al seu web.

L’ens supramunicipal ha subratllat que l’enquesta d’aquest any ha obtingut la puntuació més alta en qualitat percebuda des que es realitzen (bianualment des del 2007), amb 7,85 punts. Cosa que es relaciona amb la pandèmia de coronavirus i la cerca d’espais a l’aire lliure i saludables i els desplaçaments dins els municipis.

Darrera actualització: 25.11.2021 | 11:01