L'Institut de Begues fabrica peces per a viseres de protecció contra el coronavirus

Dijous, 2 d'abril de 2020 a les 09:00

Amb la impressora 3D del centre educatiu es fabriquen suports per a les viseres. Es tracta d'una acció emmarcada en el projecte de col·laboració ciutadana Coronavirus Makers.

L'Institut de Begues posa el seu granet de sorra en la lluita contra el coronavirus. La impressora 3D del centre s'ha posat al servei del projecte Coronavirus Makers pel qual des de Begues s'imprimeixen unes peces que serveixen per a la fabricació de viseres de protecció contra la covid-19.

Coronavirus Makers és una iniciativa ciutadana que fabrica amb impressores 3D viseres de protecció, respiradors o manetes per obrir amb seguretat portes d'hospitals. En formen part més de 4.000 voluntaris a Catalunya i 10.000 arreu de l'Estat espanyol. Ells mateixos distribueixen els productes en funció de les necessitats.

La impressora de l'Institut de Begues (ubicada actualment en una casa particular) fabrica unes els suports per a les pantalles de protecció de tipus soldador, que no s'usen a les zones d'alta infecció, però sí que és útil per a altres espais menys exposats al coronavirus. Els plànols i disseny de la peça a fabricar es descarreguen de la plana web de Coronavirus Makers.

Tot el material elaborat per les persones o entitats voluntàries se centralitza en diversos centres logístics (en el cas de Begues, l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat) on es munten i s'acoblen les peces que formaran les viseres, els respiradors i les manetes. Aquests elements són sotmesos a un control de qualitat i són desinfectats abans d'enviar-los als centres sanitaris.

Darrera actualització: 31.03.2020 | 23:58

Imatges

Visera contra el coronavirus