Ajuts de l'AMB per pagar l'aigua a pimes, autònoms i famílies

Divendres, 3 d'abril de 2020 a les 09:00

Begues i la resta de municipis metropolitans es poden beneficiar d'aquest paquet d'ajuts de l'AMB mentre duri l'estat d'alarma creat per la crisi sanitària de la covid-19.

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha posat en marxa un paquet d’ajuts econòmics destinat a petites i mitjanes empreses (pimes), autònoms i a famílies vulnerables de Begues i de la resta de municipis metropolitans, per a fer front als rebuts de l’aigua i dels residus davant el gran impacte econòmic que està tenint l’estat d’alarma causat per la covid-19.

Els ajuts a pimes i autònoms estan dirigits a empreses de menys de 50 treballadors i que no superin un volum de negoci de vuit milions d’euros. Les línies d’actuació consistiran en la congelació de les factures de l’aigua i un pla personalitzat de finançament d’aquestes factures, sense interessos i fins a un màxim de sis mesos.

Les empreses i autònoms interessats en aquests ajuts (que duraran el mateix temps que duri l’estat d’alarma) s’han de posar en contacte directament amb la companyia subministradora d’aigua.

Ajut a persones i famílies

Per altra banda, des de l’AMB s’apunta que aquelles famílies que hagin patit una disminució dels seus ingressos a causa de la crisi de la covid-19 poden acollir-se a la seva tarifa social de l’aigua. Aquesta tarifa bonifica la meitat de la quota del servei i la meitat de la part variable del rebut.

La tarifa social es pot sol·licitar en qualsevol moment a la companyia que presti el servei d’abastament d’aigua.

Altres mesures econòmiques

L'AMB també ha activa un paquet de bonificacions socials de la Taxa Metropolitana de Tractament de Residus que poden arribar fins al 100% de la taxa. Tots els detalls en aquest enllaç.

De la seva banda, l'Agència Catalana de l'Aigua ha anunciat que aplicarà, a partir d'aquest mes, una reducció del 50% del cànon de l’aigua, amb caràcter universal, per a tots les llars durant els mesos d’abril i maig.

Aquesta mesura també s'ha fet efectiva al món empresarial, aplicant una reducció del 50% del cànon que paguen totes les activitats econòmiques a través de la factura del subministrament d'aigua.

Darrera actualització: 03.04.2020 | 09:13