Com gestionar els residus a les llars amb persones afectades pel coronavirus

Divendres, 27 de març de 2020 a les 09:00

Els residus com guants o mascaretes, entre altres, s'han de dipositar en bosses que s'han de tancar adequadament i dipositar al contenidor gris.

El Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic ha emès unes recomanacions per gestionar els residus d'elements de prevenció d'aquelles famílies que tinguin algun membre a casa afectat pel coronavirus o que sospitin que tenen la malaltia i, per tant, estan confinats dins les seves pròpies llars.

Per aquest motiu, es recomana que el material (guants, mocadors, mascaretes...) així com la resta de residus generats per aquesta persona, s'han de col·locar en una bossa dins un cubell d'escombraries situat a l'habitació de la persona afectada. Aquest cubell hauria de tenir tapa i pedal d'obertura.

Aquesta bossa s'haurà de tancar adequadament i introduir-la en una altra bossa d'escombraries on també es posaran els guants i les mascaretes usades per la persona cuidadora i que també es tancarà adequadament.

Aquesta segona bossa s'ha de dipositar amb la resta de residus domèstics, concretament al cubell de la fracció resta. Aquesta tercera bossa, tancada adequadament, es col·locarà exclusivament en el contenidor gris, per la qual cosa queda totalment prohibit posar-la en les de la selectiva (orgànica, envasos, paper, vidre o tèxtil).

Immediatament després, es realitzarà una completa higiene de mans amb aigua i sabó, almenys d'entre quaranta i seixanta segons.

Llars sense persones afectades

En el cas de les llars on no hi ha persones afectades per la covid-19, la separació dels residus es realitzarà com és habitual. Però per tal de reduir al màxim la fracció resta, es recorda la importància d'optimitzar la recollida separada de les diferents fraccions i fer-la correctament.

En aquest sentit, es recorda que els guants de làtex utilitzats per fer la compra o per a altres usos no són considerats com a envasos i, per tant, no han de dipositar-se en el contenidor groc, sinó al gris.

Darrera actualització: 26.03.2020 | 19:46