Noves recomanacions i mesures de prevenció locals

Dimarts, 31 de març de 2020 a les 09:00

S'apel·la a la col·laboració de la ciutadania i del sector comercial de primera necessitat per a concentrar els horaris d'atenció al públic i reduir encara més les sortides al carrer per atendre necessitats bàsiques. 

L’Ajuntament de Begues segueix dia a dia l’evolució de l’actual situació d’emergència, ampliant les mesures de prevenció i establint noves recomanacions a la ciutadania. En aquest sentit, es recomana als comerços que mantenen oberta la seva activitat que limitin el seu horari comercial de venda i atenció al públic, concentrant-lo en la franja de 9.00 a 19.00h. D’aquesta manera es redueix el risc d’exposició del personal que treballa als establiments i es faciliten les tasques de neteja i desinfecció a porta tancada.

També es recomana a les persones propietàries d’animals de companyia que limitin el passeig de les seves mascotes a un radi de 100 metres a la rodona del domicili de residència.

Pel que fa a la gestió dels residus, s’ha decretat el tancament de la Deixalleria municipal, que fins ara es mantenia oberta encara en horari de matí. Alhora, es recorda a la ciutadania la necessitat d’usar els contenidors únicament per a residus domiciliaris, evitant deixalles d’esporga i voluminosos fins a la finalització de la situació d’emergència.

Serveis essencials

Amb l’aplicació, aquest dilluns, del decret de prohibició dels desplaçaments laborals per a aquells treballs no essencials, l’Ajuntament de Begues ha ratificat aquells serveis municipals ja decretats com a essencials des del passat 15 de març, tot ampliant-lo a les empreses externes que presten serveis públics municipals. És el cas del servei de neteja i gestió de residus, l’empresa contractada per a la desinfecció de carrers i mobiliari urbà i l’empresa de restauració que presta el servei d’àpats per a la gent gran, principalment.

Darrera actualització: 30.03.2020 | 18:18