Restauració dels murs de pedra seca del municipi

Dimecres, 12 de febrer de 2020 a les 09:00

L'Ajuntament de Begues manté actuacions anuals per recuperar i posar en valor camins, marges i cabanes de pastor. Actualment s'està treballant en la  recuperació de les construccions dels camins de les vinyes i de Sitges, situades al Mas Roig.

L'Ajuntament de Begues segueix treballant en la rehabilitació de les cabanes de pastor, camins i murs de pedra seca del terme municipal. Des de la passada tardor s'estan realitzant els treballs d'arranjament d'aquestes construccions del camí de les vinyes i del camí de Sitges, ambdós al Mas Roig.

El camí de les vinyes donava accés als camps de conreu de Mas Roig, mentre que el de Sitges comunica aquesta població amb Begues. Els treballs consisteixen en la restauració dels murs malmesos i la reconstrucció de les parts desaparegudes, seguint la configuració i disposició originals.

Per a fer-ho, s'usen pedres naturals recollides a la mateixa zona de treball o a llocs propers. Els encarregats dels treballs són especialistes en pedra seca que també desenvolupen altres tasques com el desbrossament dels camins o el condicionament del terreny.

Les feines van a càrrec de Dos Punts Documentació i Cultura, sota la direcció de Víctor Mata, especialista del sector i autor de l'obra de land art titulada Encerclament inaugurada recentment al parc de la Costeta. Les intervencions formen part del programa Camins-Paisatge-Història que té per objectiu identificar, rehabilitar i integrar els camins històrics de Begues al paisatge contemporani.

Darrera actualització: 11.02.2020 | 16:30