S'arrangen els marges de pedra seca dels camins de Sitges i de la Vinya de Mas Roig

Dimecres, 12 d'agost de 2020 a les 09:00

La rehabilitació, que ha afectat prop de mig quilòmetre d'ambdues vies, ha anat a càrrec de membres de la Land Art Associació Catalunya.

Ja han finalitzat els treballs de rehabilitació dels marges i parets de pedra seca d'un tram de 200 metres del camí de Sitges i de 260 metres del camí de la Vinya de Mas Roig, els quals formen part d'un programa de recuperació de camins històrics de Begues. Els treballs han anat a càrrec de membres de la Land Art Associació Catalunya (LAAC), dins el projecte de finançament anual de l'Ajuntament de Begues per a actuacions de preservació del patrimoni local.

Al camí de Sitges, a més, s'ha col·locat una estructura termenera triangular integrada al mur, i s'hi ha incorporat una línia de set pedres com a al·legoria de ruta al lloc on connectava el traçat antic del camí, cap als anys trenta del segle XX. Al camí de la Vinya de Mas Roig, a més, també s'hi ha fet una intervenció per assenyalar on comença el camí.

Un cop finalitzats, aquests treballs permeten passejar i gaudir d'un paisatge de pedra seca en bon estat, format a cavall dels segles XVIII-XIX que ha evolucionat de forma equilibrada des de l'edat mitjana fins avui. Els masos de Can Rigol, Mas Roig i la Parellada n'han estat testimoni, com també les barraques de vinya de l'entorn bastides a les darreries del segle XIX i reconstruïdes pel Centre d'Estudis Beguetans (CEB) i la LAAC.

De fet, el camí de Sitges encara ara fa les funcions de carrerada, per això té una amplada de cinc metres, distància òptima que utilitzen la pastora i el pastor de Begues per desplaçar el ramat de cabres que tanquen al corral de Mas Ferrer i que realitzen el servei de silvopastura per, entre altres coses, evitar incendis forestals.

Darrera actualització: 29.07.2020 | 18:50