Begues ajudarà l'asil d'avis nicaragüenc del Sauce amb 6.000 euros

Dimecres, 13 de juny de 2018 a les 09:00

L'alcaldessa del municipi centreamericà ha enviat una carta a l'ONG beguetana Cooperació en Acció solicitant suport econòmic a causa de la crisi social que actualment viu el seu país.

L'Ajuntament de Begues destinarà 6.000 euros a l'ONG local Cooperació en Acció per ajudar al manteniment i funcionament de l'asil d'avis que l'entitat beguetana ha impulsat a la localitat nicaragüenca del Sauce. La donació arriba després de la carta sol·licitant ajut que l'alcaldessa del Sauce, Rosa Amelia Valle Vargas, ha enviat a Cooperació en Acció a causa de la greu crisi social per la qual passa actualment Nicaragua.

L'alcaldessa del Sauce descriu en la carta com Nicaragua està patint actes de violència, saquejos i la destrucció d'edificis públics i privats, una situació que dificulta la lliure circulació de persones i una disminució de les recaptacions dels ens locals, a la qual se suma una crida a la població de no pagar els impostos fiscals. En aquest sentit, Valle Vargas demana suport econòmic per a poder fer front al sosteniment dels programes socials.

D'aquesta manera, l'Ajuntament continua col·laborant en diferents projectes socials i d'ajuda a Nicaragua, a través de diverses entitats com Cooperació en Acció, Solidaritat Sense Mons o el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. Des de 2015, el consistori beguetà ha donat suport a diversos projectes al Sauce com el manteniment d'una casa matern-infantil, la construcció d'una àrea recreativa per a infants, o el mateix asil per a la gent gran. Aquesta aportació econòmica surt dels recursos provinents del pressupost municipal que cada any l'Ajuntament dedica a la cooperació internacional.

Darrera actualització: 12.06.2018 | 19:08