Centre Cívic El Roure

El Centre Cívic el Roure és la peça central de la xarxa d'equipaments culturals de Begues. Acull els següents espais i serveis municipals:

  • Teatre El Goula
  • Servei d'Ocupació Local
  • Punt Jove
  • Espai Nou de la Gent gran
  • Servei de Suport a les Entitats
  • Espai expositiu Lina Font
  • Bar Restaurant Llora Plora

L'edifici

Ell Centre Cívic El Roure es va inaugurar el 18 d’octubre de 2014. És obra de l’estudi d’arquitectura Calderon Folch Studio i disposa de 3900 metres quadrats construïts + 1900 metres quadrats exteriors.

El projecte es va concebre com un únic edifici però amb tres grans propòsits diferenciats: un gran auditori, la Biblioteca i el Centre Cívic pròpiament dit. S’aixeca en una parcel·la triangular a tocar de la riera de Begues i als peus del roure monumental que dona nom a l’equipament. Precisament el nom dels diferents equipaments que integren el centre Cívic va ser fruit d’un procés participatiu per part de la ciutadania de Begues.

L’edifici s’alça entorn a un punt de trobada central, una àgora que esdevé nexe d’unió dels diferents espais, a nivell arquitectònic però també social. L’edifici disposa del Certificat A d’Eficiència Energètica, i va ser nominat al Premi d’Arquitectura Contemporània Mies Van der Rohe 2015.