Presentació de l’última troballa arqueològica “l’Encantat de Begues” del jaciment de la cova de Can Sadurní.

Dimarts, 23 d'octubre de 2012 a les 00:00
Diumenge 28 d’octubre a les 10.30h a l’Escorxador tindrà lloc la presentació de l’estatueta prehistòrica de ceràmica més antiga de la península Ibèrica. La figura, que s’ha trobat en el marc de les excavacions a la Cova de Can Sadurní, té 6.500 anys d’antiguitat i se l’ha batejat amb el nom de “l’Encantat de Begues”. La presentació anirà seguida d’una visita guiada a la cova. >Membres del Col·lectiu per la Investigació de la Prehistòria i l’Arqueologia del Garraf-Ordal (CIPAG) de la Universitat de Barcelona van trobar aquest estiu, en el marc de la campanya d’excavacions a la cova de Can Sadurní, el tronc amb un braç complet i l’inici de l’altre d’una figureta humana elaborada en ceràmica.

>La seva posició cronoestratigràfica la situa com l’estatueta humana més antiga, a hores d’ara, de la prehistòria de Catalunya, i és l’estatueta prehistòrica de ceràmica més antiga de la península Ibèrica, concretament de 6.500 anys d’antiguitat.

>Divendres 26 se celebrarà una roda de premsa a la cova de Can Sadurní a la que s’han convocat a diversos mitjans de comunicació i en la qual intervindran Mercè Esteve, alcaldessa de Begues, Josep Maria Fullola, catedràtic de Prehistòria de la UB i director del Seminari d’Estudis i Recerques Prehistòriques, Manel Edo, arqueòleg i president del CIPAG, que farà una explicació detallada a l’interior de la cova, Maite Mascort, cap de la Secció d\'Actuacions del Servei d’Arqueologia i Paleontologia del Departament de Cultura i Xavier Llovera, director del Museu Arqueològic de Catalunya.

Es preveu que durant el cap de setmana la presentació de la cova es difongui a > TV3,Cadena SER, RNE, El Periódico, EFE, Catalunya Ràdio, La Vanguardia, ACN i el Punt Avui.

 

Darrera actualització: 09.08.2016 | 10:12