El Ple declara Begues municipi lliure de feixisme

Dijous, 11 d'abril de 2019 a les 09:00

El Ple Ordinari aprova una moció de rebuig de les manifestacions d'extrema dreta, contra el racisme, el feixisme i la xenofòbia. Durant la sessió també es van aprovar tres mocions més en favor de l'educació, les persones migrants i el Consell Conultiu de la Gent Gran del Baix Llobregat.

Begues s'ha declarat municipi lliure de feixisme. Així ho va aprovar el Ple Ordinari de l'Ajuntament, celebrat el 3 d'abril, en tirar endavant una moció presentada pels grups municipals del PDeCAT, GDEB i TXB i que va comptar amb els vots favorables d'aquestes formacions més de la d'ERC, l'abstenció d'EB-ICV i els vots en contra dels regidors no adscrits Fina Redondo i Fernando Moya.

En el Ple també es van aprovar altres mocions, com la presentada pel grup municipal d'EB-ICV per lluitar contra la criminalització dels adolescents migrants que es troben sols. La moció va tenir el suport del PDeCAT, GDEB, TXB i ERC, mentre que els dos regidors no adscrits s'hi van abstenir.

PDeCAT, GDEB, TXB i EB-ICV van presentar una altra moció a favor de l'Aliança Educació 360, una entitat que pretén estendre les oportunitats educatives impulsada per la Diputació de Barcelona, la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya i la Fundació Jaume Bofill. A la moció es va sumar ERC i els dos regidors no adscrits hi van votar en contra.

Finalment, el Ple Ordinari va aprovar una quarta moció, presentada també per PDeCAT, GDEB, TXB i EB-ICV de suport a les resolucions del Consell Consultiu de la Gent Gran del Baix Llobregat. Aquesta moció va ser aprovada per unanimitat.

Darrera actualització: 10.04.2019 | 19:35