Som l'alternativa útil

Divendres, 8 d'abril de 2022 a les 08:50

Grup Municipal Socialista de Begues (PSC)

De vegades passen coses curioses. Com al ple del febrer. El PSC va presentar una moció perquè els bancs de Begues millorin el tracte al públic. Com sabeu, des del confinament els horaris i formes d'atenció dels bancs han canviat. Això ha generat l'anomenada exclusió financera, sobretot de la gent gran. Mocions semblants s'han aprovat a moltíssims municipis de Catalunya. A Begues no. Es veu que a l'Ajuntament hi ha prou grups als quals el benestar de la nostra gent gran no els amoïna gens. Prenem nota. Vam votar a favor d'una moció de la CUP per la creació d'un registre d'habitatges buits i una borsa municipal de lloguer, i d'una altra de Cs demanant a la Generalitat la construcció de centres i habitatges-residència per a persones amb discapacitat intel·lectual al Baix Llobregat. Ja ho sabeu: a diferència d'altres, el PSC vota les mocions que ens semblen positives, sense importar-nos de quin partit són.

Per contra, ens vam oposar a una altra moció de la CUP perquè l'Ajuntament liquidi els tributs estatals a l'Agència Tributària de Catalunya. Deixant de banda la possible il·legalitat de la proposta, creiem que implica més complexitat i costos de gestió, el que reduiria els diners per sanitat, educació, habitatge, cultura o serveis socials. Un finançament de la Generalitat just i solidari necessita alguna cosa més que gestos sense contingut.

Finalment, vam preguntar per la situació de la Sala annexa, perquè creiem que les famílies de Begues necessiten un espai per celebracions i trobades. També ens vam interessar pels esvorancs del Camí Ral, per la neteja selectiva de pintades i per la reiterada absència de la bandera d'Espanya al balcó de l'Ajuntament.

Aquest és el nostre dia a dia: detectar problemes i proposar-ne solucions. I així seguirem, perquè som l'alternativa útil.

Darrera actualització: 06.04.2022 | 13:04