A Begues, l'envelliment ha de ser km0

Divendres, 11 de novembre de 2022 a les 08:55

Esquerra Republicana de Catalunya - Acord Municipal de Begues (ERC)

Des d'Esquerra Republicana apostem perquè les persones grans tinguin una vellesa de qualitat, equitativa i justa. Per això apostem per fer un Pla d'envelliment km0 amb el suport de la Generalitat de Catalunya.

Més enllà de l'encert de posar en marxa el nou servei de Centre Diürn (SAIAR), l'Ajuntament hauria de prioritzar tota una sèrie de programes d'atenció a la gent gran que fomentin l'autonomia personal, l'envelliment actiu al mateix domicili, en un entorn familiar i comunitari, la participació i l'empoderament de la gent gran, la lluita contra la soledat no desitjada i les millores dels serveis socials de la xarxa pública.

És per això que aquesta visió àmplia de l'envelliment de km0, que sempre hem defensat, es contraposa amb la visió estrictament assistencialista que ofereixen les 30 places de Residència Assistida oferta a persones amb graus 2 i 3 de dependència reconeguts. I amb uns preus municipals de mercat lliure només accessibles per a famílies amb una gran capacitat econòmica: al voltant de 2.000 euros mensuals!

Per altra banda, les places de la residència que s'hauran de concertar amb la GenCat seran una part molt important, però no suposarà la totalitat de les 30 places de Residència existents. I és que avui dia l'Ajuntament ha decidit erròniament iniciar el servei sense tenir garantides aquestes places concertades, cosa que les persones que tinguin un grau de dependència reconegut i disposin dels diners per pagar el preu del servei seran les que podran utilitzar aquest servei purament assistencial, visquin o no a Begues.

Cal posar fil a l'agulla. Mirar més enllà de l'estricta posada en servei de l'equipament perquè el futur de l'èxit del Centre d'Atenció passa perquè garantim que tots els beguetans i beguetanes que ho necessitin puguin gaudir dels serveis amb totes les garanties, més enllà de les seves rendes familiars.

Darrera actualització: 11.11.2022 | 12:01