Diàleg

Divendres, 5 de març de 2021 a les 08:10

CUP Begues (CUP)

Des de l’Assemblea de la CUP, us volem agrair el vostre suport (237 vots a Begues) en les passades eleccions del 14 de febrer. Ara toca arribar a acords per a continuar treballant per la independència i implementar les transformacions que la nostra societat necessita: impuls d’una economia sostenible, reforma fiscal progressiva, polítiques socials, creació de feina… I això ens obliga al diàleg.

Cal diàleg al Parlament, però també a l’Ajuntament de Begues, per a no repetir una aprovació unilateral dels pressupostos, com enguany, en què cap de les al·legacions presentades per l’oposició va ser aprovada per l’equip de govern.

Cal diàleg també entre el Govern municipal i el veïnat, que va haver de recollir signatures contra l’apujada d’impostos i taxes i convocar la protesta del 21 de febrer per a fer-se sentir. I tot això, en l’actual context de pandèmia.

En comptes del diàleg tan necessari, el Govern municipal encarrega enquestes i estudis malbaratant els diners, com amb l’estudi per a la recollida de residus porta a porta, amb una despesa de 40.000 euros, o l’estudi del procés participatiu per al jovent, sense comptar amb el 6tres9 i, a més, sense el Casal de Joves. I en la consulta sobre el Reglament d’usos dels equipaments municipals no hi ha un compromís clar que les propostes resultants siguin vinculants.

Tampoc sabem res del «Pla d’Igualtat», que partia de converses amb dones. Tot i així, les dones de l’Assemblea Feminista Les Agulles van tornar a sortir al carrer el 8 de març per recordar que les dades sobre violència masclista segueixen creixent a Catalunya: només a l’àmbit familiar hi va haver 3.583 víctimes ateses en el 2020.

Hi ha un nou paradigma, el del diàleg entre partits polítics, institucions, entitats…, diàleg sense vetos, sense imposicions.

I a Begues...?

Darrera actualització: 05.03.2021 | 15:40