Els projectes han de concretar les actuacions previstes

Dilluns, 15 de juny de 2020 a les 08:40

CUP Begues (CUP)

El 6 de maig vam celebrar un nou ple virtual, a causa de la COVID-19. Un dels punts de l’ordre del dia era l’aprovació provisional de la Modificació puntual del POUM núm. 27: UA11 «L’Escorxador», en què es proposa, entre d’altres, la construcció de 33 habitatges de protecció oficial.

Després d’analitzar la documentació tècnica i de parlar amb persones implicades, la CUP de Begues vam abstenir-nos en la votació, i volem explicar per què.

Abans de res, a la CUP defensem tot allò que sigui públic i social i no votem en contra d’un projecte d’habitatge social. Però la lectura de la memòria genera molts dubtes; els vam exposar a la comissió informativa i al Ple, i se’ns va respondre que s’estava aprovant un projecte per a obtenir les parcel·les necessàries per a la construcció, que la resta es decidirà més endavant.

Això suposava un xec en blanc a un projecte que no es compromet en temes que ens preocupen. El primer és el règim econòmic dels habitatges: pensem que l’habitatge de protecció oficial hauria de ser de propietat municipal i adjudicar-lo en règim de lloguer, seguint criteris socials per a afavorir les persones que més ho necessitin. Ja tenim altres exemples a Begues d’habitatges de protecció oficial que amb el temps han passat a ser propietat privada.

Un altre tema és el futur casal de joves, un equipament que sempre hem defensat, previst en aquest espai, però que encara no està planificat; per tant, no hi ha cap garantia que s’hi acabi construint.

Tampoc es resol el tema de l’aparcament ni hi ha voluntat d’estudiar cap altra proposta que potser permetria aprofitar millor els recursos energètics naturals.

L’abstenció no sempre suposa ambigüitat; són els projectes els que han de concretar les actuacions previstes.

Seguirem lluitant per garantir el dret a l’habitatge públic!

Darrera actualització: 15.06.2020 | 10:56