Habitatge públic: un compromís a curt, mitjà i llarg termini

Divendres, 4 de març de 2022 a les 09:00

Junts per Catalunya (JxCAT)

Un dels grans reptes als quals s'enfronta Begues és l'accés a l'habitatge per part dels més joves. Per això, ja a finals del passat mandat, vam engegar el procés de construcció de 33 habitatges públics al voltant de l'Escorxador. Es tractarà d'una promoció en règim de lloguer, amb l'objectiu que els nostres joves puguin accedir a una llar en la qual desenvolupar el seu projecte de vida a Begues. Executar un projecte d'aquesta envergadura no és senzill en l'àmbit administratiu i urbanístic.

S'han complert tres anys de feina a l'ombra que, si ja era complexa de per si, s'ha vist alentida per la covid i -tot s'ha de dir- per una munió d'al·legacions que, més que respondre a un interès general, semblaven buscar únicament un interès individual per endarrerir totes les fases del procés.

Amb tot, ja som al cap del carrer. Els tràmits urbanístics ja han finalitzat i ara encarem l'etapa definitiva. Des del govern municipal estem estudiant les diferents opcions que ens han de portar a l'acord amb l'organisme públic que es farà càrrec de la construcció dels habitatges. Posarem tot el nostre esforç en què aquest procés conclogui com més aviat millor i puguem veure, més d'hora que tard, les màquines començant a construir el futur de molts dels nostres joves.

Mentrestant encara impulsem mesures a menor escala, però que també sumen en la mateixa direcció: els dos habitatges públics a Cal Purrós, la declaració de mercat d'habitatge tens per regular preus de lloguer i altres projectes en els quals estem treballant.

I, amb vista a futur, l'ampliació i reordenació de la Zona Esportiva i els terrenys que l'envolten també possibilitaran el desenvolupament urbanístic que permet el Pla General, perquè en futurs mandats es puguin planificar i executar noves promocions d'habitatge públic a més gran escala.

Darrera actualització: 02.03.2022 | 11:57