Jornada d'urbanisme d'esquerres: tot un èxit i un exemple de participació ciutadana

Divendres, 11 de novembre de 2022 a les 08:35

Begues En Comú - En Comú Guanyem (BEC)

El passat 15 d'octubre vam organitzar una jornada oberta d'urbanisme, amb un gran èxit de participació. La trobada incloïa un curs d'iniciació, un joc de rol pràctic, un dinar on poder compartir un espai de companyonia, i un "micro obert", que ens va permetre conèixer moltes inquietuds i diverses mirades sobre diferents temes que preocupen la ciutadania del nostre poble.

Aquests espais de diàleg i debat són necessaris per poder expressar dubtes, neguits, problemes i escoltar propostes. També són determinants per aprofundir en la democràcia participativa i deliberativa i elements clau per a la transparència i una bona gestió.

Altres instruments democràtics com les reunions informatives, les comissions mixtes, els espais oberts de reflexió i la posada en comú són primordials per continuar avançant en els projectes conjunts i també per incorporar modificacions a les propostes teòriques.

Per què a la dreta que ens governa, JUNTS, no els agrada la participació activa ciutadana i dels partits de l'oposició? Perquè això significaria que haurien d'explicar obertament el clientelisme que hi ha darrere els seus projectes, malgrat que vagi en detriment de la nostra qualitat de vida.

La participació dels beguetans i beguetanes i l'escolta activa dels representants polítics és l'única manera de fer una política que posi els interessos de la ciutadania al centre. Cal incorporar una mirada polièdrica a la política institucional i que aquesta es construeixi a través de totes les nostres veus.

A Begues en Comú Podem esperem aconseguir governar per poder posar les institucions al servei de la ciutadania, escoltant les vostres aportacions per fer de Begues un poble millor.

#AixòVaDeBegues

#AmbTuBeguesSuma

Darrera actualització: 11.11.2022 | 11:47