L'1 d'octubre vam guanyar: persistim

Dilluns, 16 d'octubre de 2023 a les 09:00

Junts per Catalunya (JxCAT)

Aquest 1 d'octubre s'han complert sis anys d'aquella gran demostració de força col·lectiva amb la qual milions de persones vam fer possible l'exercici del dret d'auto- determinació de Catalunya. I ho vam fer malgrat la brutal repressió patida per part dels cossos de seguretat de l'estat. Des de la unitat, sense fer-se preguntes sobre la inclinació política de l'un o de l'altre però amb el mateix objectiu: decidir democràticament el futur polític de Catalunya.

Sis anys després, el seu valor es manté intacte, amb l'objectiu de fer possible la llibertat nacional de Catalunya. Aquell primer d'octubre va ser un exercici, sobretot, de democràcia. Perquè amb la democràcia, a les urnes, és com es dirimeixen els conflictes polítics. És l'expressió més clara de la voluntat col·lectiva.

Al llarg d'aquests anys la voluntat del poble de Catalunya s'ha mantingut ferma i no ha fet marxa enrere malgrat que la persecució a l'independentisme ha continuat implacable. Judicialització, censura, presó, exili... com a única resposta a un moviment radicalment democràtic i pacífic.

El compromís de Junts per Catalunya amb la independència de Catalunya continua intacte, també a Junts per Begues. Com ho és la voluntat de fer-la possible a través de la política. Per poder exercir-la, però, és imprescindible mirar l'altre en igualtat de condicions.

Avui, és imprescindible una amnistia com a punt de partida per a la resolució del conflicte que mai hauria d'haver sortit del pla polític i que, per tant, reconegui l'exercici del dret a l'autodeterminació.

Des de Junts continuem compromesos amb el mandat sorgit de les urnes i en trobar els mecanismes per culminar la feina que aquest país va determinar, de manera pacífica i democràtica, amb el seu vot aquell 1 d'octubre.

Darrera actualització: 16.10.2023 | 13:07