Llibertat

Dilluns, 11 de novembre de 2019 a les 15:00

Junts per Catalunya (JxCAT)

Les darreres setmanes hem viscut un dels episodis més foscos de la nostra democràcia. La condemna política del Tribunal Suprem contra els dotze dirigents independentistes que van fer possible el referèndum de l’1 d’octubre és una atrocitat.

Alguns d’ells, companys nostres, polítics compromesos de fa temps amb la independència del nostre país. Tots són un referent per a nosaltres. I per això, bona part de la societat catalana (i de la beguetana!) els ha volgut fer costat en les darreres setmanes. Amb concentracions aquí mateix; participant de les manifestacions pacífiques a Barcelona, secundant la vaga general del dia 18 o sumant-se a les Marxes per la Llibertat.

Begues ha tornat a demostrar que la majoria independentista del seu ple municipal és el reflex d’una amplíssima majoria ciutadana.

I per això, des de les institucions no podem fer altra cosa que estar a l’alçada d’allò que s’espera de nosaltres com a representants d’aquesta ciutadania. Vam aprovar una moció política de rebuig a la sentència en el si del plenari municipal. I, al capdavant de l’alcaldia de Begues, hem liderat les accions impulsades des de l’AMI i l’ACM, hem participat de l’acte de suport del món local al Palau de la Generalitat i, finalment, hem format part del grup promotor de l’Assemblea de Càrrecs Electes.

I seguirem expressant la nostra més absoluta indignació davant d'una sentència injusta que arriba als 100 anys de càstig i que genera un precedent inacceptable i reprovable. Creiem, com crèiem llavors, que l’1 d’octubre va ser l’exercici autèntic més gran de democràcia que ha vist Europa en les darreres dècades. Sempre defensarem el dret dels catalans a decidir què volen ser, a pensar com vulguin i a manifestar les seves idees en pau i llibertat.

No podem defallir. Unitat, democràcia i llibertat!

Darrera actualització: 04.11.2019 | 18:07