Per una vellesa digna. Apadrina una persona gran d'El Sauce (Nicaragua)

Projecte municipal d'apadrinament de persones grans acollides al CIAM d'El Sauce.

 

Què entenem per vellesa digna?

Parlem de la millora de la qualitat de vida de les persones grans. No només per l’absència de malalties, sinó per l’accés a drets fonamentals com a recursos sanitaris, l’alimentació saludable o a unes atencions de qualitat.

En resum, implica una vida plena i activa, amb espais adequats i segurs on viure, relacionar-se amb el seu entorn social i potenciar les seves capacitats.

La vellesa no només depèn de les polítiques públiques També cal un canvi cultural que valori la contribució de les persones grans a la societat i que promogui el respecte i la valoració dels seus drets i dignitat.


 

Begues i El Sauce

L’Ajuntament de Begues, en col·laboració amb l’ONGD local Cooperació en Acció, han desenvolupat a la localitat nicaragüenca de El Sauce una sèrie de projectes solidaris com la construcció d’un parc infantil, d’una unitat matern infantil, d’habitatges o d’una casa de cultura, entre altres.

Cooperació en Acció organitza les Brigades Nicaragua, on persones voluntàries viatgen a El Sauce per donar un cop de mà en aquests projectes. L’Ajuntament de Begues hi ha col·laborat amb més de 50.000 euros des del 2016, a través del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, i ha organitzat activitats per recaptar fons per a aquests projectes solidaris.

La implicació de Begues amb El Sauce s’ha traduït en l’agermanament dels dos municipis el 2019 i la declaració de fills predilectes de la localitat nicaragüenca de Carme Bagó i el seu marit, Josep Maria Rodríguez, fundadors de Cooperació en Acció.


 

CIAM El Sauce

El CIAM és la institució dedicada a l’atenció de les persones grans (especialment les més desafavorides). S’hi ofereixen programes i serveis per millorar la qualitat de vida d’aquestes persones.

L’Ajuntament de El Sauce en finança una part, aportació en perill per la crisi política i social de Nicaragua del 2018 i pels efectes de la covid. També compta amb l’ajut econòmic de l’hotel i de les persones voluntàries que donen menjar o col·laboren, com les de les Brigada Nicaragua.


 

Projecte d'apadrinament

La despesa mitjana d’una persona adulta acollida al CIAM és d’uns 180 euros al mes en concepte d’alimentació, elements d’higiene i productes sanitaris.

A causa de la crisi i de l’impacte de la covid, els recursos econòmics de l’Ajuntament de El Sauce s’han vist molt delmats.

Com es pot col·laborar?

  • Associant-se a Cooperació en Acció: 30 € anuals
  • Quota apadrinament: 80 € anuals
  • Aportació voluntària omplint aquest full d’inscripció i lliurant-lo a l'Ajuntament de Begues o a l'ONGD Cooperació en Acció (Pagament anual o trimestral)

Un cop fer l’apadrinament, rebreu informació de la persona gran apadrinada a través de fotos, cartes o videoconferències.


 

Contacte Cooperació en Acció:

  • Correu electrònic: bonanssa@gmail.com
  • Telèfon: 615 540 096
Darrera actualització: 02.06.2023 | 13:24