A Begues, plàstic Zero

El programa 'A Begues, plàstic zero' representa el compromís de Begues amb la reducció de l’ús d’envasos i plàstics d’un sol ús, plantejat com un eix estratègic i transversal de desenvolupament municipal.
Parteix de les següents premisses:

 • Una estratègia continuada en el temps: No és una campanya puntual, sinó un compromís estratègic que s’inicia en un determinat moment amb voluntat de continuïtat, perdurable en el temps i les accions, i amb l’única voluntat de donar-lo per finalitzar únicament quan s’assoleixi el repte final: eliminar completament els plàstics d’un sol ús en el dia a dia.
 • Un compromís de poble: Impulsat des de l’Ajuntament de Begues, però que persegueix l’adhesió i el compromís de ciutadania, entitats, comerços, empreses, partits polítics i altres administracions. Un pacte local per a la sostenibilitat global.

 • Un projecte transversal: Que abordi diferents àmbits de la nostra vida quotidiana i de l’esdevenir del poble. Per tant, plantejat des de la transversalitat de les diferents àrees de gestió municipal i amb incidència i implicació en el conjunt del municipi.

 

Objectius de Desenvolupament Sostenible

Amb aquest projecte, Begues pretén avançar en la línia de compromís amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030 de Nacions Unides. Particularment s’estaran abordant els següents objectius i metes:

 • ODS 11 CIUTATS I COMUNITATS SOSTENIBLES
  11.6 - D‘aquí a 2030, reduir l‘impacte ambiental negatiu per càpita de les ciutats, fins i tot prestant especial atenció a la qualitat de l‘aire i la gestió de les deixalles municipals i d‘un altre tipus.
   
 • ODS 12 PRODUCCIÓ I CONSUM RESPONSABLES
  12.5 - D‘aquí a 2030, reduir considerablement la generació de deixalles mitjançant activitats de prevenció, reducció, reciclatge i reutilització.
  12.7 - Promoure pràctiques d‘adquisició pública que siguin sostenibles, de conformitat amb les polítiques i prioritats nacionals.
   
 • ODS 14 VIDA SUBMARINA
  14.1 - D‘aquí a 2025, prevenir i reduir significativament la contaminació marina de tot tipus, en particular la produïda per activitats terrestres, inclosos els detritus marins i la pol·lució per nutrients.

 

Eixos d'actuació

Fes clic damunt de cada eix d'actuació per conèixer les accions que contemplen:

 

 

 

 

 

 

 

Darrera actualització: 10.02.2023 | 21:41
Darrera actualització: 10.02.2023 | 21:41