La Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat desenvoluparà des de Begues un dels seus programes de suport a les persones refugiades

L’Ajuntament s’ha posat a disposició de l’entitat per establir possibles vies de col·laboració, tot posant de manifest la voluntat d’acollida que sempre ha caracteritzat el municipi. L’entitat organitzarà dilluns, 3 de desembre a les 19.00h, una presentació pública del projecte oberta a tota la ciutadania.

La Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat (CCAR) té per objectiu donar una resposta integral a les dificultats derivades del fet migratori, atenent a les persones refugiades i immigrants a través de programes socials, jurídics i ocupacionals.

Una part dels projectes de l’entitat s’emmarquen en el sistema d’acollida i integració de sol·licitants de protecció internacional del Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social. En aquest marc, la CCAR ha llogat l’antic hostal de Sant Rafael per habilitar un Centre d’Acollida de Refugiats, des del qual desenvoluparan en els propers mesos un dels seus projectes d’integració.

La Comissió treballarà des d’aquest centre en actuacions d’intervenció social, atenció psicològica, formació i assessorament legal, a més d’allotjament temporal i manutenció per al voltant de 35 persones.

Des que la CCAR va escollir Begues com a seu d’aquest projecte, s’han establert canals de diàleg entre l’entitat i l’Ajuntament amb la voluntat de vehicular possibles vies de col·laboració. En aquest sentit, per exemple, el consistori ha posat a disposició de la Comissió els serveis locals d’ocupació i de promoció econòmica, amb l’objectiu que es puguin tenir en compte els professionals locals per a la contractació de recursos humans o de serveis que pugui requerir el centre.

També s’estudien a hores d’ara altres vies de col·laboració. I és que, tot i que el projecte s’executarà amb els recursos tècnics i econòmics propis de l’entitat, l’Ajuntament de Begues s’ha ofert per canalitzar qualsevol possible col·laboració que requereixi el projecte, des dels seus serveis públics fins a accions d’intermediació amb entitats o voluntariat.

Per al municipi, acollir aquest projecte és una nova oportunitat per demostrar el seu caràcter integrador, que ja ha posat de manifest en nombroses ocasions. De fet Begues és, des de 2017, municipi adherit a la campanya ‘Casa nostra, casa vostra’ en favor de les persones refugiades. El municipi compta una llista de persones voluntàries per acollir o ajudar els refugiats, i està adherit al Programa Català de Refugi i al Servei d'Acollida a Persones Immigrades del Baix Llobregat.

Dijous, 29 de novembre de 2018 a les 17:55
Darrera actualització: 30.11.2018 | 11:04

Imatges

XerradaRefugi