Hi ha coses que no podem entendre

Divendres, 6 de maig de 2022 a les 08:50

Grup Municipal Socialista de Begues (PSC)

Darrerament, hi ha hagut dos plens a Begues: el de març i un extraordinari a començaments d'abril. I als dos hem tornat a veure coses que costa comprendre.

De tant en tant es tracten coses sobre Begues i votem a favor si hi estem d'acord. És el cas de la pujada de sous del personal municipal o les sancions per infraccions urbanístiques. També vam donar suport a la petició que es derogui la llei que limita la capacitat de gestió dels Ajuntaments, i el suport als acords del Consell de la Gent Gran de la comarca.

Igualment, es presenten mocions sobre temes de preocupació general, com la guerra de Putin a Ucraïna. Pensareu que un tema com aquest hauria de ser una proposta unitària. Doncs no: el va presentar el grup de Junts, quan amb quatre whatsapps fàcilment hauria estat una iniciativa conjunta de tothom. I no falta gairebé mai alguna proposta que té com a única finalitat malparlar d'Espanya o del Govern central, per mantenir viva la flama: no cal dir que aquestes les votem en contra.

Això als plens ordinaris. L'extraordinari d'abril va ser més sorprenent. El govern va proposar una modificació pressupostària de més de dos milions i quart d'euros. És un 30% d'augment de la despesa sobre els deu milions i mig llarg del pressupost, aprovat encara no fa tres mesos.

Aquesta despesa es paga amb romanents, que són els estalvis de l'Ajuntament. Els estalvis només s'haurien de gastar en inversions, però aquest cop més d'un terç es dedica a despeses ordinàries. Algunes són necessàries; però d'altres, sincerament, no les veiem justificades. En tot cas, augmentar en un 30% el pressupost a dos mesos d'haver-lo aprovat és un fet notable i sense precedents aquesta legislatura.

Aquesta és la manera com es governa Begues. No ho entenem i quan nosaltres governarem, no ho dubteu, no ho farem així.

Darrera actualització: 05.05.2022 | 11:56