1,7 milions d’euros per a inversions, projectes i actuacions de millora a Begues

Divendres, 30 d'abril de 2021 a les 09:00

El pressupost municipal de 2021 incorpora 1.740.309,55 € provinents del romanent líquid de tresoreria de 2020 i que permetran afrontar importants actuacions de millora al poble. Aquest va ser un dels punts destacats del Ple Municipal d’abril, que va tenir lloc aquest dimecres.

Els 1.740.309,55 € que s’incorporen al pressupost municipal de 2021 es destinaran a un conjunt d’inversions, projectes i actuacions de millora que permeten seguir fent front a les conseqüències de la pandèmia sense deixar de desenvolupar inversions i donar compliment al Programa d’Actuació Municipal.

Nous equipaments i renovació dels existents

La principal despesa inclosa en la modificació de crèdit aprovada pel Ple Municipal de l’Ajuntament de Begues és la construcció del nou Centre d’interpretació de la prehistòria de la Cova de Can Sadurní, per un import de 224.264,00 € que corresponen al 50% del total del projecte. La meitat restant corre a càrrec de fons europeus FEDER gestionats per l’AMB.

80.000 € es destinen al tram final de la construcció del Centre de Prestació de Serveis a la Gent Gran i 60.000 € per dur a terme la construcció d’un nou rocòdrom a la Zona Esportiva, amb l’objectiu d’ampliar l’oferta esportiva que s’ofereix a la ciutadania.

Destaquen també els 25.000 € que es destinen a la redacció del projecte del futur Casal de Joves, amb l’objectiu d’iniciar les primeres passes d’aquesta reclamació històrica del jovent beguetà.

Finalment es reserven 97.536 € a inversions a la Zona Esportiva, la Llar d’Infants i el Centre Cívic.

Urbanisme i millora de l’espai públic

Destaca la dotació d’131.477,55 € per dur a terme la reurbanització de l’Avinguda Torres Vilaró, que es convertirà en un nou eix ciutadà.

També es destinen 15.000 € per a la redacció del projecte de connexió del Carrer Puigmoltó amb Mas Ferrer.

Cal remarcar també la reserva de 187.000 € per diferents actuacions de millora de la via pública i 58.650 € en renovació i manteniment d’enllumenat públic.

Impuls a actuacions de lluita contra el canvi climàtic i foment del patrimoni

Fins a 312.601 € es destinen a diverses actuacions d’impuls a les polítiques de sostenibilitat ambiental i conservació del medi ambient. Destaquen 111.721 € en desenvolupament de tecnologia Smartcity, 42.000 € per a foment de recollida selectiva i disminució de l’ús del plàstic o 83.880 € en actuacions d’eficiència energètica en l’enllumenat públic, entre d’altres.

Es destinaran més de 50.000 € a actuacions de preservació i foment del patrimoni paisatgístic i cultural local, així com a accions de divulgació del mateix, tals com la reconstrucció de murs de pedra seca, publicacions sobre historia local i masies o les campanyes d’excavacions a la Cova de Can Sadurní i l’església de La Rectoria.

Polítiques socials i comunitàries

La modificació de crèdit aprovada incorpora 100.300 € més per a afrontar situacions derivades de la covid-19, que se sumen als 133.000 € que ja contemplava el pressupost de 2021.

També es reserven 8.000 € per a desenvolupar polítiques d’igualtat i 8.000 € per al foment del civisme.

Altres punts de l’ordre del dia del Ple

La modificació de crèdit va rebre els vots a favor de JxCAT i la regidora no adscrita Marta Roig, i l’abstenció d’ERC, PSC, C’s, CUP i BEC.

La sessió també va aprovar les bases reguladores per la concessió d’ajuts extraordinaris dirigits a restauració i comerç local, amb els vots a favor de JxCAT, ERC, C’s, CUP, BEC i la regidora no adscrita Marta Roig. S’hi va abstenir el PSC.

Finalment, també va prosperar la moció presentada pel grup municipal de C’s per a la implantació de màquines de reciclatge amb bonificacions. El text proposa crear incentius per “aquells supermercats o comerços que incorporin màquines de reciclatge amb benefici econòmic per als clients” amb l’objectiu de promoure el reciclatge d’envasos. El text va rebre el suport de JxCAT, ERC, PSC, C’s i la regidora no adscrita Marta Roig. S’hi van abstenir CUP i BEC.

L’exposició de fets i l’argumentació dels sentits de vot en els punts tractats en la sessió es podrà seguir en la videoacta del Ple, quan aquesta quedi aprovada i passi a disposició pública al portal de reproduccions.

 

Darrera actualització: 30.04.2021 | 09:57