A partir de demà, els títols integrats de transport estaran disponibles només amb la T-mobilitat.

Dilluns, 27 de novembre de 2023 a les 09:00

Els títols integrats de transport públic T-usual, T-casual, T-grup i T-familiar, deixaran de vendre's, de forma progressiva, en cartró, com ja va passar al març amb la T-jove. Les targetes de cartró antigues amb banda magnètica que ja han estat adquirides es podran seguir utilitzant fins que s’esgotin o fins la seva caducitat.

A partir de demà, 28 de novembre, els títols integrats del transport públic T-usual, T-casual, T-grup i T-familiar es deixaran de vendre progressivament en format de cartró amb banda magnètica, i només estaran disponibles a través de la T-mobilitat. Segons informa l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM), el canvi principal es produirà de forma gradual a les màquines d’autovenda, que deixaran d’imprimir els bitllets antics amb banda magnètica i només els oferiran amb targetes T-mobilitat, recarregables i amb tecnologia sense contacte. Tal com l'ATM va anunciar el passat mes de setembre, aquests bitllets estaran disponibles a les màquines en un format específic de cartró T-mobilitat que no requerirà registre previ per part de les persones usuàries i que costarà 0,50€ (només en la primera compra, després es pot recarregar tantes vegades com sigui convenient).

Com a excepció, l’abonament T-usual en cartró T-mobilitat tindrà un disseny específic que requerirà el DNI o el passaport en el moment de la compra en tractar-se d’un títol personal i intransferible. En aquest sentit, la targeta per a la T-usual no acceptarà la recàrrega de cap altre tipus de títol de la gamma de títols integrats.

Per a la resta de títols que ara fan el canvi definitiu a la T-mobilitat (T-casual, T-grup i T-familiar) es permetrà la recàrrega de diferents títols, però només un cada vegada; és a dir, un cop s’esgoti un, es podrà recarregar un títol diferent si la persona ho desitja per un canvi de necessitats. 

D’altra banda, pel que fa a les targetes de cartró antigues amb banda magnètica que ja han estat adquirides es podran seguir utilitzant fins que aquestes s’esgotin o fins la seva caducitat, fixada el proper 15 de gener, donat que les màquines de validació encara admetran aquest tipus de bitllets.

Els altres títols del sistema (bitllet senzill, títols socials de l'AMB -T-4-, títols propis dels operadors...) continuaran expedint-se amb cartró magnètic a les mateixes màquines d'autovenda, com fins ara.

El procés de canvi de tipus de bitllets començarà el dia 28 però serà progressiu. És a dir, no totes les màquines de venda expediran les noves targetes T-mobilitat de cartró el primer dia. El nombre de màquines de metro, Rodalies, FGC i TRAM amb la nova tipologia de títols serà major dia a dia, fins que la transició sigui completa, a meitat del mes de desembre. 

Tant la targeta personalitzada de plàstic T-mobilitat com l'aplicació en mòbil, garanteixen alguns avantatges respecte als formats de cartró, com el de recuperar els viatges en cas de pèrdua o robatori, a més a més de fer altres gestions personals en línia.

Darrera actualització: 24.11.2023 | 10:13