A punt per a una campanya forestal que es preveu delicada per la sequera

Divendres, 8 de d’abril de 2022 a les 11:00

L'Ajuntament arranja els camins per tal de facilitar la tasca dels bombers per a una primavera-estiu que s'encara amb cautela per la manca de pluja. Begues, com a municipi del sistema Ter-Llobregat, està en fase de prealerta de sequera, ja que els embassaments del sistema freguen la meitat de la seva capacitat.

La prevenció dels incendis forestals és una tasca que comença a l'hivern. Sota aquesta premissa, l'Ajuntament de Begues ha finalitzat els treballs d'arranjament d'uns 40 quilòmetres de camins que formen part del Pla de Prevenció d'Incendis forestals (PPI).

Els treballs han consistit, gràcies a una subvenció de la Diputació de Barcelona, en el manteniment del ferm i el desbrossament dels vorals de camins com el de Can Bartró a la Creu o els del Montau, entre altres, per tal de facilitar el pas dels vehicles dels bombers en cas que fos necessari.

Uns vehicles que, en el cas de Begues, es reforcen amb l'adquisició d'una bomba rural pesada, un camió 4x4 capaç de realitzar qualsevol mena de servei, tant forestal com urbà, i amb una capacitat de tres mil litres, espai per a sis bombers.

En prealerta per la sequera

I és que totes les eines seran necessàries per a un estiu que es preveu delicat, des del punt de vista de la gestió forestal, a causa de la sequera. La pluja de les darreres setmanes no ha ajudat a pal·liar la manca d'aigua als embassaments, com els del sistema Ter-Llobregat del qual s'abasteix Begues.

Segons l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), aquests embassaments freguen la meitat de la seva capacitat, per la qual cosa s'ha activat la fase de prealerta de sequera en bona part de la zona est de Catalunya, incloent-hi a Begues.

La prealerta de sequera no comporta cap mena de restricció. Les limitacions en l'ús de l'aigua s'activarien en cas que la capacitat dels embassaments baixés per sota del 40%. Per tal d'evitar aquest punt, es recomana realitzar mesures per estalviar aigua, com les del gràfic adjunt.

Darrera actualització: 06.04.2022 | 12:11