Acords de la darrera sessió del Ple Municipal de l’Ajuntament de Begues

Divendres, 7 d'octubre de 2022 a les 09:00

La sessió va aprovar l'encàrrec a l'entitat pública Sumar per a la gestió del nou centre de serveis a la gent gran, així com una modificació del Pla General per a regular la implantació de noves construccions agrícoles i ramaderes en sòls no urbanitzables.

A banda de l'aprovació provisional de la modificació d'ordenances fiscals per a l'any 2023, de la qual us en parlàvem en aquesta informació, la sessió plenària del 3 d'octubre també va prendre altres acords.

És el cas de l'encàrrec de l'Ajuntament de Begues a l'empresa pública Sumar, per a la gestió del nou centre d'atenció diürna i la residència de Begues. Sumar és una entitat pública integrada per diferents administracions i especialitzada en la prestació de serveis en l'àmbit de l'acció social. L'Ajuntament de Begues forma part de l'entitat, de manera que es pot establir l'encàrrec en el format de gestió directa a través de mitjà propi.

Aquesta fórmula permet que l'organització del centre i la prestació dels serveis que oferirà compti amb l'aval i l'experiència d'una estructura professional especialitzada en infraestructures d'àmbit social. Alhora, l'Ajuntament manté la titularitat del servei i tot el poder de decisió respecte a la seva orientació, control de la qualitat i política d'inversions, entre d'altres.

L'encàrrec es fa per a quatre anys, prorrogables per quatre anys més

Van votar a favor d'aquest punt JxCAT i la regidora no adscrita Marta Roig; en contra ho van fer CUP i BECP, mentre que ERC, PSC i C's s'hi van abstenir.

La sessió també va aprovar la modificació número 28 el Pla General per a la regulació dels usos en sòl no urbanitzable no especialment protegit, i la delimitació d'àrees arqueològiques en sòl no urbanitzable. L'objectiu d'aquest instrument de planejament és flexibilitzar la implantació de noves construccions agrícoles i ramaderes en aquests sòls, establint condicions per evitar malmetre l'entorn on s'implantin.

Alhora, permet regular els usos i activitats, les construccions i els elements urbanitzables, fent compatible la protecció del paisatge i del patrimoni natural i cultural amb el desenvolupament sostenible del territori. També es pretén delimitar i localitzar els àmbits arqueològics i paleontològics en sòl no urbanitzable per establir condicions de protecció.

El document va rebre els vots a favor de JxCAT, PSC i Marta Roig. Hi va votar en contra BECP, mentre que ERC, C's i CUP s'hi van abstenir.

El debat i argumentació política al voltant d'aquest punt del Ple Municipal es podrà recuperar a través de la VideoActa de la sessió, quan aquesta sigui aprovada i passi a disposició pública en el portal de reproduccions.

Darrera actualització: 06.10.2022 | 15:43