Actes a Begues del Dia Internacional contra la Violència envers les Dones

Divendres, 19 de novembre de 2021 a les 09:00

Les activitats programades es desenvoluparan majoritàriament entre dijous i divendres de la setmana vinent.

Un any més, Begues commemorarà el Dia Internacional contra la Violència envers les Dones, 25N, amb una sèrie d'actes per conscienciar sobre les violències masclistes que se celebraran majoritàriament entre dijous i divendres.

Així, dijous hi haurà una taula informativa sobre la violència masclista al CAP Pou Torre (de les 8 a les 20 h). A les 12 h, a la plaça de l'Ajuntament es llegirà el Manifest de la jornada i hi haurà una concentració silenciosa en record de les víctimes de la violència masclista.

A les 17 h, al Centre Cívic El Roure hi haurà jocs per a joves, activitats relacionades amb la conscienciació sobre la violència masclista. I a les 19 h, a la Biblioteca La Ginesta tindrà lloc la presentació del llibre A la recerca del matriarcat, de la beguetana Margarida Camprubí.

Divendres, a les 17.30 h i també al Centre Cívic El Roure, Anna Checa i l'equip referent del CAP Pou Torre en violència masclista (Verónica Velasco i Eva Delgado) impartiran una xerrada sobre com identificar les violències culturals i estructurals per millorar la salut de les dones.

Espectacle d'improvisació

En el mateix escenari, però a les 19 h, el duet Fem Impro (format per les actrius Mai Boncompte i Azahara Murillo) oferiran l'espectacle Dona escènica en el qual les actrius improvisen històries amb les frases que el públic ha introduït en una urna en accedir a la sala.

Finalment, dilluns al matí, l'alumnat de tercer i quart d'ESO dels centres de secundària de Begues assistiran al Teatre El Goula al vídeo taller Veus, de conscienciació contra la violència masclista.

El primer dels actes del 25N a Begues, però, va tenir lloc divendres a la Biblioteca La Ginesta, on es va desenvolupar l'espectacle Mirall endins, amb una sèrie de contes i música sobre la feminitat.

Darrera actualització: 19.11.2021 | 15:33