Avui hi haurà una xerrada a joves i adolescents al Fixu (18 h) i dilluns vinent, 14 d'octubre, s'instal·larà una carpa informativa al passeig de l'Església (a partir de les 9 h) on es podran trobar els recursos en matèria de salut mental que ofereix el CAP Pou Torre.
Avui, 10 d’octubre, és el Dia mundial de la salut mental. Per aquest motiu, des del CAP Pou Torre (amb la col·laboració de l’Ajuntament de Begues) s’han posat en marxa una sèrie d’accions per informar i sensibilitzar la ciutadania sobre què és la salut mental, com es pot cuidar i com millorar-la.
Les accions posen el focus especialment en la infància i la joventut perquè, segons els experts, aquest segment de la població és un dels que té més risc de patir problemes relacionats amb la salut mental, sobretot des de la pandèmia de covid i el confinament a les llars.
Així, al llarg del curs escolar es faran xerrades amb l'alumnat de sisè de primària i de primer d'ESO sobre els principals factors a tenir en compte a l’hora de tenir cura de la salut mental. I avui, a les 18 h, el Fixu acollirà un taller sobre com abordar la bona salut mental en els joves i adolescents.
Finalment, dilluns, 14 d’octubre, a partir de les 9 h, al passeig de l’Església s’instal·larà una carpa informativa amb professionals del CAP Pou Torre per donar a conèixer els recursos de l’ambulatori en matèria de salut mental.
Dibuix col·laboratiu
Les persones que s’acostin a la carpa, que compta amb la col·laboració de la Biblioteca La Ginesta i de l’Ajuntament, podran participar en el dibuix col·laboratiu titulat Què et fa sentir bé?
El Dia mundial de la salut mental va néixer el 1992 per equiparar-la amb la salut física. Els objectius són sensibilitzar la societat sobre els trastorns mentals, lluitar contra l’estigmatització que pateixen les persones afectades i impulsar iniciatives que en millorin l’atenció.
A banda dels recursos del CAP Pou Torre sobre salut mental, la ciutadania de Begues també pot trobar-ne a Serveis Socials de l’Ajuntament i a Joventut. Es tracta d’eines per prevenir situacions de risc i tractar els casos que se’n derivin.