Activitats intergeneracionals entre joves i gent gran de Begues

Dilluns, 6 de maig de 2024 a les 09:00

L'alumnat dels centres educatius de Begues i les persones grans de l'Espai Nou aprenen mútuament en una sèrie d'activitats intergeneracionals i interdisciplinàries impulsades per l'Ajuntament i compromeses dins del Programa d'Actuació Municipal.

L'Espai Nou de la gent gran, en col·laboració amb els centres educatius de Begues (la Llar d'Infants El Guinyol, l'Escola Sant Cristòfor, el Col·legi Sant Lluís i l'Institut de Begues), ha posat en marxa una sèrie d'activitats intergeneracionals i interdisciplinàries en les quals interactuen i aprenen mútuament el jovent i la gent gran.

L'objectiu d'aquestes activitats, que són fruit d'un dels compromisos del Programa d'Actuació Municipal (PAM) per a aquest mandat 2023-2027, és l'enriquiment intel·lectual dels dos col·lectius, tot combinant les accions formadores entre el jovent i la gent gran i viceversa.

Una de les primeres activitats d’aquest programa va començar el mes passat i acabarà demà passat dimecres, 8 de maig. Es tracta del taller d’ús d’ordinadors i programes d’escriptura i disseny que l’alumnat de tercer d’ESO de l’Institut de Begues ha impartit en quatre sessions a la gent gran de l’Espai Nou.

El mateix dimecres tindrà lloc una altra activitat. Serà una jornada de guies ambientals en la qual l’alumnat del Col·legi Sant Lluís ensenyaran i explicaran la flora i la fauna del parc de la Costeta a la gent gran. Serà entre les 10.30 i les 12 h.

Els papers es canviaran el 16 de maig en la 14a Jornada STEAM, l’abans anomenada Fira Matemàtica, en la qual la gent gran ajudarà l’alumnat de Begues de sisè de primària i de primer d’ESO a resoldre diversos jocs matemàtics i científics que es plantejaran al passeig de l’Església.

Contacontes, oficis antics i la llegenda de Sant Jordi

Per altra banda, durant aquest mes de maig s’estan fent diversos contacontes i explicacions dels oficis de la gent gran per part de persones grans a l’alumnat de l’Escola Sant Cristòfor. Al setembre i en aquest mateix centre educatiu, tindrà lloc una activitat d'intercanvi de coneixements a l'entorn dels horts comunitaris de l'escola.

De les activitats intergeneracionals que ja s'han fet, hi ha l’explicació de la llegenda de Sant Jordi amb titelles que la gent gran va fer durant la jornada del 23 d’abril al passeig de l’Església, i la narració de la mateixa història per part del taller de les Creatives de l’Espai Nou a la Llar d’Infants El Guinyol, el 24 d’abril.

Darrera actualització: 05.05.2024 | 22:54