Actuació de millora de voreres i renovació d’arbrat al carrer Jaume Petit

Dijous, 22 de desembre de 2022 a les 09:00

L'Ajuntament duu a terme les obres de millora de la mobilitat de vianants al carrer Jaume Petit, que comportarà la reparació de voreres per a garantir el pas a persones amb mobilitat reduïda. L'actuació també contempla la renovació de l'arbrat, que presentava moltes afectacions fitosanitàries, essent substituïts per nous exemplars.

S'han iniciat els treballs de millora de la mobilitat per a vianants al carrer de Jaume Petit, en el tram comprès entre Sant Domènech i Ardenya. En aquest tram les voreres presenten nombrosos desperfectes, i un ample no normatiu de 80 centímetres, insuficient per a garantir el pas de persones amb mobilitat reduïda o cotxets per a infants.

L'actuació també contempla la renovació de l'arbrat amb nous exemplars, a conseqüència del seguiment sanitari que es fa en els arbres urbans de Begues, tal com fixa el Pla Municipal d'Arbrat. Els exemplars existents presentaven, en molts casos, un mal estat provocat per l'envelliment o per afectacions fitosanitàries diverses. A més, les arrels eren les causants de molts dels desperfectes de les voreres i els escocells.

Per aquest motiu, s'ha procedit a la renovació de l'arbrat que se substituirà per una nova espècie més adaptada al nou escenari climàtic, a les dimensions de les voreres i a l'entorn urbà, en línia amb les actuacions fetes recentment als carrers València, Joan Maragall, Sant Eudald i Ferran Muñoz.

Una reclamació del veïnat

En les setmanes vinents es repararan les voreres i es variaran les dimensions dels escocells per assolir un ample de pas d'entre 90 centímetres i un metre. Els treballs, a més, s'han coordinat amb la companyia d'aigües, que procedirà a renovar part de les canonades de distribució. L'actuació permet atendre també, d'aquesta manera, nombroses peticions del veïnat que reclamaven una millora de la mobilitat per a vianants en aquest carrer i un millor condicionament de les voreres.

Els treballs es duen a terme en aquestes dates a causa de la disponibilitat de l'arbrat i pel període de parada vegetativa, que va de novembre a febrer. L'actuació suposa una inversió de gairebé 20.000 euros i no es preveuen afectacions continuades en el trànsit, més enllà de talls puntuals quan ho requereixen els treballs.

Darrera actualització: 21.12.2022 | 15:20